in

Drama in Vogezen: meisje (5) dood aangetroffen in vuilniszak

Vandaag is het lichaam van een 5-jarig meisje aangetroffen in een vuilniszak in een appartement. De politie heeft volgens lokale media een 15-jarige jongen aangehouden. Hij zou een bekende zijn van de politie en lijden aan psychiatrische stoornissen.

De ouders van het meisje, volgens persbureau AFP van Roemeense afkomst, zouden eerder op de middag bij de politie melding hebben gemaakt van de vermissing van hun dochter. Dat zegt ook Jean-Pierre Michel, burgemeester van het vijfduizend inwoners tellende stadje in de Vogezen.

,,Het kleine meisje werd gevonden in een appartement, levenloos”, zegt hij tegen het persbureau. Volgens hem waren politieagenten als eerste aanwezig in de woning aan de Rue du Parmoulin, op zo’n 100 meter van haar ouderlijk huis. Daarna kwamen hulpverleners die het meisje nog probeerden te reanimeren. Maar hun hulp kwam te laat.

Lees ook
Jongen steelt scootmobiel van 60-jarige vrouw

Volgens de burgemeester is de aangehouden jongeman ‘15 of 16 jaar oud’ en ‘bekend bij de politie voor handelingen die verband houden met seksueel misbruik’. Michel zegt ook dat de jongen in een psychiatrische kliniek was geplaatst en dat hij sinds enkele weken terug was in Rambervillers, ‘wat de politie, die oplettend was, een beetje ongerust maakte’.

Rondzwerven op fiets
Lokale media weten te melden dat de jongen 15 jaar oud is en dat het appartement waarin het dode meisje werd aangetroffen wordt gehuurd door zijn moeder. Hij werd aangehouden in de woning, nadat hij zelf contact zou hebben gezocht met de politie. De burgemeester van Rambervillers heeft tegen verschillende media gezegd, dat de jongen de politie aanvankelijk op een verkeerd spoor probeerde te zetten.

Lees ook
Agenten kunnen politie-Tesla niet uit, overtreder rijdt lachend op fiets voor ze uit

De afgelopen dagen was de tiener meermaals gesignaleerd, zo melden lokale media, omdat hij op zijn fiets in het dorp rondzwierf. Volgens getuigen uit de buurt had de jongeman verschillende meisjes gevraagd om mee te komen naar zijn appartement, waar hij hen een kat zou geven.

Volgens radiozender Bleu geeft de officier van justitie van het nabijgelegen Epinal woensdagochtend een persconferentie.

Jongetje (5) dat zwaargewond raakte ook overleden

Dode vrouw en baby gevonden in water Amsterdam