in

Door een stukje zwart tape op een kentekenplaat kreeg een nietsvermoedende man 28 boetes op de mat

Om onder parkeerboetes uit te komen, is een Rotterdammer creatief te werk gegaan. Hij ging, heel simpel, aan de slag met zwart plakband.

De man liep naar zijn auto en plakte met de zwarte tape een extra streepje bij de P op zijn kentekenplaat. De P was nu een R geworden, schrijft de verkeerspolitie op Instagram.

Vervolgens ging hij de weg op en reed nogal wat bekeuringen bij elkaar. Bij een nietsvermoedende man ergens in Gelderland regende het een tijdje later enveloppen met onaangename verrassingen. Maar liefst 28 bekeuringen voor fout parkeren, voornamelijk in Rotterdam, ploften bij hem op de mat.

Lees ook
Bijna niemand weet het. Denk jij te weten hoe de vijfde zoon heet?

Het totale bedrag van de boetes lag ergens in de buurt van de 3.000 euro.
Het slachtoffer was behoorlijk geschrokken en ging in bezwaar met de simpele mededeling dat hij bijna nooit in Rotterdam kwam. En dat kon hij bewijzen.

Reden voor de politie om uit te zoeken wat hier aan de hand was. De Rotterdammer die wél verantwoordelijk was voor de boetes werd vrij snel gevonden, nota bene op een plek waar hij niet mocht parkeren.

Lees ook
Laura maakte na gezellige dag een foto van haar kinderen. Toen ze er thuis naar keek, sloeg de angst haar om het hart

Om de man ook daadwerkelijk te kunnen vervolgen, moest het voertuig rijdend worden aangetroffen. Dat lukte afgelopen zondag. De man werd meegenomen naar het bureau en daar verklaarde hij ‘zich niet bewust te zijn van het feit dat iemand anders gedupeerd zou worden’.
De auto van de oplichter bleek ook niet verzekerd te zijn. Justitie gaat nu proberen om de 28 boetes op de man te verhalen. Het slachtoffer uit Gelderland kan hoe dan ook opgelucht ademhalen, die hoeft niet te betalen.

Video van dader Weiteveen: ’Richard is helemaal doorgedraaid’

Man schiet caissière en zichzelf dood in Aldi