in

Doktoren pompen 15 blikjes bier in maag van man om zijn leven te redden

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt als het gaat om het drinken van te veel bier. Soms heb je gewoon te veel in een bar gehad.

Verdorie, soms heb je te veel gehad voordat je zelfs je huis verliet. In extreme gevallen moeten mensen alcohol in het ziekenhuis uit hun maag laten pompen.

Maar heb je ooit gehoord van iemand die bier in hun lichaam moet hebben gepompt om in leven te blijven? Nee? Ik ook niet … tot nu toe.

Een Vietnamese man, Nguyen van Nhat, dronk zoveel op een avondje uit dat ziekenhuismedewerkers bier in hem moesten pompen om hem in leven te houden, volgens TheLadBible.

Lees ook
Lisanne: ‘Ik begrijp nu waarom hij het liefst alleen nog maar doggystyle wil’

Levensgevaar
Volgens rapporten werd de man snel de IC in gejaagd en de dokters beseften onmiddellijk dat zijn leven in gevaar was.

Het hoofd van de intensive care afdeling van het ziekenhuis, Dr. Le Van Lam, legt uit dat drank in twee verschillende vormen verkrijgbaar is, methanol en ethanol.

Het is de laatste die eerst de menselijke lever afbreekt voordat hij aan de methanol begint te werken.

In het geval van Nguyen verloor hij het bewustzijn toen de methanol in zijn systeem oxideerde om formaldehyde te creëren, wat op zijn beurt leidt tot de aanmaak van mierenzuur.

Bier transfusie
Dr. Le Van Lam onthulde dat de methanolgehaltes in het bloed van Nhat 1,119 keer hoger waren dan het gemiddelde limiet, waarbij artsen vijf liter bier (15 blikjes) in zijn maag moesten pompen om hen tijd te geven om dialyse uit te voeren en te voorkomen dat formaldehyde mierenzuur wordt.

Lees ook
Presentatrice Geraldine Kempers toont haar tepels en Instagram is plots heel boos (foto’s)

Geprobeerd en getest
Hoewel het toevoegen van bier aan je systeem misschien geen conventionele manier lijkt om ze te bewaren, is het eigenlijk niks nieuws.

Hans-Jorg Busch, van het Universitair Ziekenhuis van Freiburg, vertelde het Duitse persbureau dpa: “De therapie met 15 blikjes bier is nogal ongebruikelijk, maar wordt goed begrepen. Misschien hadden de Vietnamese collega’s geen ander alcohol bij de hand.

“Veel belangrijker (dan het soort alcohol dat wordt gebruikt) is dat de therapie onmiddellijk wordt gestart.”

Dus Nguyen leeft nog om een andere dag door te komen (of als het ware een ander biertje te drinken). Hopelijk heeft hij zijn lesje geleerd en kan hij het de volgende avond iets rustiger aan doen.

Vrouw onthoofdt man omdat hij klaagt dat soep niet lekker is:

Schoonmaakster komt in haar blootje kuisen bij je thuis: “Kijken mag, aankomen niet”