in

Dode en drie gewonden bij zeer ernstig ongeluk op A50

Op de A50 bij Arnhem heeft zich vanochtend om 10.20 uur een tragisch ongeval voorgedaan waarbij één persoon om het leven is gekomen en drie anderen gewond raakten. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens, een personenauto en een bestelbusje betrokken. De politie meldt dat de snelweg tussen afrit Renkum en knooppunt Grijsoord volledig is afgesloten, wat resulteert in ernstige verkeersopstoppingen.

Bij het ernstig ongeval raakte een personenauto klem tussen twee vrachtwagens. De bestuurder van één van de vrachtwagens is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, een standaardprocedure bij dodelijke ongevallen.

Lees ook
Dit is dus het bloedmooie zusje van Max Verstappen:

De achterste van de twee vrachtwagens vervoerde een lading varkens. Deze dieren worden momenteel overgeladen op een andere vrachtwagen.

Automobilisten negeren rode kruizen
Boven alle rijstroken prijkt sinds de afslag Renkum een rood kruis. Desondanks negeren diverse bestuurders deze signalen, tot grote frustratie van de politie, zoals gemeld op locatie X. Alle rijbanen zijn gesloten om hulpverleners ongehinderd hun werk te laten doen.

Lees ook
Man (24) uit Veendam vermoordt 2-jarig jongetje

Verkeer omgeleid; Lange files op A50
Een aanzienlijk deel van de A50 is niet toegankelijk door de afsluiting tussen knooppunten Valburg en Grijsoord in noordelijke richting. Verkeer uit het zuiden wordt omgeleid via knooppunt Valburg, A15, A325, de Pleijroute en uiteindelijk naar de A12. Voor automobilisten die knooppunt Valburg al zijn gepasseerd, is er de omleiding bij afslag Renkum. Hierdoor is een file van ongeveer 5 kilometer ontstaan.

Hoelang de afsluiting van de A50 zal duren, blijft onzeker. Het politieonderzoek naar het ongeval vergt uitgebreid onderzoek en zal naar verwachting nog enkele uren in beslag nemen.

Vermiste Jonas (27) dood gevonden

Onderzoek: bestaat er echt een mannengriep?