in

Dode bij schietpartij op school: 12-jarige schiet leeftijdgenootjes neer

Op een school in Vantaa, een stad vlak bij de Finse hoofdstad Helsinki, heeft vanmorgen vroeg een schietpartij plaatsgevonden. Drie 12-jarige leerlingen zijn neergeschoten, één van hen is overleden.

Twee andere slachtoffers zijn ernstig gewond. De politie heeft na het incident een verdachte aangehouden. Het gaat om een andere leerling van 12 jaar. Die zou te voet zijn gevlucht en heeft een bekentenis afgelegd.

Lees ook
Man laat zichzelf arresteren om te ontsnappen aan huisarrest bij zijn vrouw

Ouders vertelden de pers dat geschoten zou zijn in een klaslokaal. Het motief van de schutter is nog onduidelijk. Het kind beschikte volgens de politie over een handvuurwapen waar een familielid een vergunning voor had. Alle slachtoffers zouden schotwonden hebben. De politie zegt uit te gaan van moord en poging tot moord.

Lees ook
Kelly (36) ruikt de hele tijd naar VIS en douchen maakt het alleen maar erger

800 leerlingen
Het is nog onduidelijk wat er precies is voorgevallen en wat het motief van de schutter is. De Viertolaschool heeft zo’n 800 leerlingen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar en 90 medewerkers.

Het incident leidde in Finland tot geschokte reacties. Premier Petteri Orpo en minister van Binnenlandse Zaken Mari Rantanen spraken hun afschuw uit over de schietpartij.

Victoria en haar man vangen 72.000 euro per jaar: ”We hebben nergens geld voor”

Hij heeft de grootste slang ter wereld in zijn broek: Vrouwen schrikken zich rot om de lengte