in

Dit zijn de regels die de Hells Angels moeten naleven

Dat is nogal een lijst. De Hells Angels houden er een behoorlijke reputatie op na. Zijn ze betrokken bij een rel met de politie?

Dan kijken velen er niet van op. Maar het betekent niet dat de Angels zich aan geen enkele regel houden. Zo zijn er dertig clubregels waar welke member zich aan moet houden.

Geheimzinnig
Hells Angels staan niet bepaald bekend om hun loslippigheid. Ze praten niet zo graag met buitenstaanders over wat er in hun club speelt. Sterker nog, dit is behoorlijk geheim.

Toch wisten wij enkele regels te vinden waar ze zich aan moeten houden. Benieuwd naar de dertig (!) geboden?

Je wordt niet zomaar lid
Lijkt het jou wel wat om je aan te sluiten bij de Hells Angels? Dan mag je niet vragen om een lidmaatschap.

“Als je het moet vragen, zal je het antwoord waarschijnlijk niet begrijpen”, zo is te lezen op de officiële website van de Hells Angels.

“Als je echt geïnteresseerd bent, zou je moeten praten met een lid bij jou in de buurt. Als je moet vragen waar die is… dan ben je niet klaar om je aan te sluiten bij onze motorcycle club.”

Weet je wel iemand in de buurt te vinden? Dan word je een keer uitgenodigd om te ‘hangen’ met andere leden. Op deze manier kunnen de andere leden beoordelen of jij erbij past, of juist niet.

Je kunt het niet maken om niet op te dagen
Wil je lid worden? Dan moet je absolute toewijding laten zien. Je kunt geen uitnodiging accepteren om die vervolgens af te zeggen. Doe je dat wel en wil je later nog een kans wagen? Dan kun je dat idee vaarwel kussen.

En ook als je wel lid bent, kun je niet zomaar een event skippen. Het idee achter de Hells Angels is dat het een broederschap is. Kom je niet opdagen? Dan is dat een behoorlijke misstap en daarmee toon je geen respect.

Draag de kleding juist
Alleen leden van de Hells Angels mogen de officiële kleding dragen. Wil je lid worden en draag je een nep Hells Angels shirt?

Dan zijn je kansen wel verkeken. Bovendien heeft de club een strikt beleid op het gebruiken van hun logo. Alleen leden mogen dat.

Een lid dat opeens geen lid is mag niet besproken worden
Het gebeurt weleens dat iemand opeens niet meer bij de motorclub gespot wordt. Of daarover gepraat mag worden?

Absoluut niet. Ook is privacy erg belangrijk voor de Angels. Clubmembers mogen dus niet besproken worden met mensen die geen deel uitmaken van de Hells Angels.

Elke Hells Angel charter markeert zijn territorium en de andere leden moeten dat respecteren
Respect staat hoog in het vaandel van de Angels. Claimt een van de leden een bepaald gebied dat zich dichtbij die van jou bevindt? Dan moet je die grenzen respecteren.

Lees ook
Politie rukt uit voor levenloos lichaam in haven: Blijkt gebruikte sekspop / compleet los gegaan

Andere Angels mogen dan wel door het gebied rijden, maar ze mogen niet stoppen om te chillen. Alleen de Angels van wie dat gebied is, mogen dat doen.

Hells Angels strijden voor hun territorium
Naast de Hells Angels zijn er meerdere motorgangs op de wereld. Soms komen die elkaar tegen en als ze hetzelfde gebied willen hebben, kan dat leiden tot een strijd.

Motorclubs willen namelijk geen territorium delen. Dit is een van de redenen waarom soms behoorlijk grote ruzies ontstaan tussen verscheidene motorclubs.

Je moet bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken
Hells Angels komen over als stoere personen, maar dat betekent heus niet dat ze nooit wat goeds doen.

In tegendeel, de broeders helpen niet alleen elkaar, maar in veel charters (zoals een afdeling binnen de Hells Angels wordt genoemd) wordt ook gedaan aan vrijwilligerswerk. De Angels doen vaak iets terug voor de community waarin ze leven en rijden.

Hells Angels volgen de gouden regel
Als een ding belangrijk is voor de Angels, is dat wel de gouden regel. De gouden regel, horen we je denken.

Dat is een simpele, maar belangrijke: behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. De code houdt in dat zij anderen (binnen en buiten de club) met respect behandelen als zij dat ook terugkrijgen.

Bescherm altijd het Hells Angels-merk
Het Hells Angels-logo mag niet zomaar door iedereen gedragen worden, dat wisten we. Van Hells Angels wordt daarnaast verwacht dat ze ook altijd het algehele merk beschermen.

De manier waarop ze reageren in de media en hoe ze zichzelf neerzetten valt daar ook onder. Ze doen er alles aan om hun image te beschermen.

Je moet er klaar voor zijn om heel veel te rijden
Het moge duidelijk zijn dat het bij een motorclub draait om motorrijden. Als lid van de motorclub moet je bereid zijn om veel kilometers te maken met je broeders, zo’n 12.000 mijl om precies te zijn.

Dat komt neer op 33 mijl per dag, wat neerkomt op 53 kilometer per dag. De Angels rijden natuurlijk niet elke dag, dus er zullen dagen zijn waarop je flink wat kilometers maakt.

Je mag alleen maar op een Harley Davidson rijden
Het is inmiddels wel duidelijk: je wordt niet zomaar lid van de Hells Angels. Is dat wel je wens? Investeer dan in de juiste motor. De leden van de club rijden alleen maar op Harley Davidsons.

Trek hun spelling niet in twijfel
Hells Angels, dat is eigenlijk niet helemaal hoe het geschreven moet worden. Toch hoef je hen er niet op te wijzen dat het eigenlijk Hell’s Angels is.

De club hanteert immers z’n eigen regels, en taal lijkt daar (g)een deel van uit te maken. De website laat zelfs weten dat ze hiervan op de hoogte zijn. “Ja, we weten dat er een apostrof ontbreekt, maar jij mist het. Wij niet.”

Er is een dresscode
Als lid van de motorclub moet je je aan een bepaalde dresscode houden: je draagt altijd een vest met de naam en insignes van de club op je rug.

Als jij onderweg bent, weet iedereen dat jij bij de Hells Angels hoort. Daarnaast hangt het er ook weer binnen charters vanaf aan welke dresscode je moet voldoen.

Lees ook
Verwarde man klimt dak op en roept al urenlang – ik wil seks

Zo staan sommigen het niet toe dat hun leden korte broeken dragen of dat ze andere kleuren dan zwart dragen.

Angels rijden in een bepaalde volgorde
Hells Angels zijn niet bang om de hele weg in beslag te nemen als ze ergens rijden met hun charter. Het ziet er voor buitenstaanders uit als complete chaos, maar er zit voor de members wel een logica in.

Vooraan rijdt de captain samen met de president van het desbetreffende charter. Zij leiden de rest. Hoe de crew verder rijdt, hangt af van hun persoonlijke rank. Nieuwe members rijden vaak achteraan.

Je mag je niet aansluiten bij een andere motorclub
Het is je misschien al duidelijk geworden: je aansluiten bij de Hells Angels doe je niet zomaar en als je het doet: dan sluit je je niet aan bij een andere club.

De organisatie heeft het broederschap hoog in het vaandel staan en om die reden sluit je je gewoon niet ergens anders aan. Hells Angels, only!

Angels praten niet met de media
Het is weleens gebeurd dat een journalist de Angels benaderde, maar de vraag is groot of ze ook echt informatie konden winnen.

De leden van de club mogen bijvoorbeeld niet zomaar informatie delen met de media. Plannen en activiteiten mogen onder geen enkele voorwaarde gedeeld worden. Door zoveel mogelijk geheim te houden, beschermen ze hun imago en die van hun broeders.

Het Hells Angels-jack is heilig
Op de dag dat je lid wordt van de club, ontvang je het vest met het Hells Angels-logo. Het item moet met veel respect worden verzorgd en is meer dan een accessoire.

Het is zo heilig, dat de leden naar verluidt niet willen dat het opengeknipt wordt door medici als ze een ongeluk hebben gehad.

Of je lid kunt worden, hangt af van een stemming
We weten inmiddels dat lid worden niet makkelijk is. Veel weten we er daarnaast niet over, maar nog wel dat het een tijdrovende procedure kan zijn.

Van potentieel lid naar daadwerkelijk lid kan jaren in beslag nemen. Er zijn blijkbaar behoorlijk wat dingen waar je aan moet voldoen. Wat precies? Dat is helaas onduidelijk.

Heb je aan alle wensen gehoor gegeven? Dan gaan de leden democratisch stemmen. Broederschap speelt opnieuw een grote rol. Motten ze je niet? Dan kom je er niet in, hoe erg je je best ook hebt gedaan.

Als potentieel lid word je onderworpen aan ontgroeningen
Dacht je dat alleen studentenverenigingen aan ontgroeningen deden? Dan kom je bedrogen uit. Ook bij de Angels is sprake van zoiets.

Al maken ze het niet al te flauw. Hebben de Hells Angels bijvoorbeeld een meeting? Dan wordt van jou verwacht dat je er eerder bent om alles vast klaar te zetten. Je doet in principe de klusjes waar niemand binnen het charter zin in heeft.

Daarnaast kan het soms wel wat pittiger worden dan dat. Volgens ingewijden (die niet genoemd mogen worden) kan het proces ook wel gewelddadig zijn. Potentiële leden mogen alleen niet terugvechten als er een keer een klap wordt verkocht.

Emma verdient 4.000 euro met scheten laten

Vrouw stopt met scheren en heeft nu een flinke baard!