in

Dit is waarom je chips de laatste tijd anders smaakt

“Alsof de zak al twee weken open heeft gestaan.” Zo wordt de laatste tijd door meerdere mensen op X geklaagd over de smaak van hun favoriete chips. Van meerdere soorten chips wordt namelijk gespeculeerd dat de smaak anders is geworden, en daar is niet iedereen even blij mee.

Hoewel het bij veel chipssoorten vooral om speculaties gaat, liet Lay’s onlangs weten de receptuur van de Hamka’s chips te hebben aangepast. Op de zak staat sindsdien “nieuw recept.” Toch zijn er ook vermoedens dat de Lay’s varianten “Thai Sweet Chilli Sensation”, “Paprika Max ribbelchips” en “Barbecueham’ van recept zijn veranderd.

Lees ook
Jas vermiste Yoran (16) uit Sleeuwijk gevonden in rivier de Merwede

Teveel zout
PepsiCo, het moederbedrijf van Lay’s, laat in een verklaring weten sinds kort minder zout te gebruiken tijdens de productie van hun chips. “Zout zit in bijna alles wat we eten. We krijgen volgens het voedingscentrum dan ook te veel zout binnen.” Dat werd ontdekt door snack-expert Snackspert, die een video deelde op sociale media.

Lees ook
Kinderen leggen op camera vast hoe Peter Gillis hun moeder Nicol Kremers in elkaar slaat

Op de website is te lezen dat PepsiCo zich wil inzetten om ervoor te zorgen dat mensen minder zout consumeren. “Hoewel chips hier slechts een beperkte bijdrage aan levert, zien we het wel als onze verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen. Daarom gebruiken we 25 procent minder zout voor onze chips, terwijl de smaak voor 100 procent gelijk is gebleven.”

Dronken automobilist haalt dronken vriend op bij politiebureau

Zoe (20) overspannen na 1 dag 9-tot-5-baan: “Dit is gewoon te intensief”