in

Monteur die vrouw oplicht krijgt flinke klappen van Turkse man

Een man van Turkse afkomst heeft in Amsterdam een automonteur flink toegetakeld nadat hij zijn vrouw had wijsgemaakt dat de katalysator van haar auto moest worden verwijderd om de airco bij te vullen. De man ging verhaal halen bij de autogarage waar zijn vrouw in de ochtend langs was geweest voor een beurt. Bij thuiskomst van het namelijk vrij duidelijk dat de ontwetende vrouw was opgelicht voor meer dan 300 euro terwijl een airco beurt rond de 100 euro kost.

Lees ook
Heel veel sneeuw verwacht in delen van het land

Haar man werd woedend en ging zelf terug naar de garage om de man even goed op zijn plek te zetten. Hierbij kreeg de automonteur flinke klappen en moest hij gedwongen excuses aanbieden over de telefoon. Oplichting door garages komst steeds vaker voor.

39 procent van de Nederlanders denkt dat zij weleens zijn opgelicht door een autogarage en/of -monteur. Dat meldt de vergelijkingswebsite Diks Verzekeringen op basis van onderzoek.

Aan het onderzoek dat is verricht door Panelinzicht deden 1.108 Nederlandse automobilisten mee.

Lees ook
Vrouw omgekomen door gladheid: Slachtoffer is ter plaatse overleden

Te veel betaald
Bijna de helft van alle ondervraagden vindt dat zij over het algemeen te veel betalen voor een onderhoudsbeurt. Onder de mannelijke respondenten vindt 49 procent dat zijn standaard te veel betalen voor een reparatie. 42 procent is van mening dat zij ook daadwerkelijk zijn opgelicht. Onder de vrouwen gaat het respectievelijk om 35 en 42 procent.

Vooraf inlezen over garage
Het platform adviseert consumenten om zich voorafgaand aan een garagebezoek altijd goed in te lezen. Zoek bijvoorbeeld informatie op het internet, lees reviews en doe navraag binnen je netwerk.

“Ze zeggen dat ik op m’n man zijn geld uit ben. Maar ik vind hem écht knap en ben stapelverliefd!”

Marc van der Linden verlamd door herseninfarct