in

Dit gebeurt er met ingevroren embryo’s van André en Monique

Monique Westenberg (41) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze geniet van het moederschap en graag een tweede kindje wil.

Eicellen
Op een natuurlijke manier zwanger worden is moeilijk voor Monique. Het duurde dan ook een tijd voordat ze in verwachting was van zoontje André. Om in de toekomst nog een kindje te kunnen krijgen hadden Monique en André maatregelen genomen. Monique liet drie eicellen bevruchten met het zaad van André. Die embryo’s zijn vervolgens ingevroren en ze zouden, als het stel daar klaar voor is, alleen teruggeplaatst moeten worden bij Monique. De vraag is dan ook: wat gebeurt er nu met de embryo’s?

Lees ook
Heb je geld gevonden? Dit is wat je dan verplicht moet doen

Contract
Weekblad Story heeft uitgezocht hoe het zit met ingevroren embryo’s als een koppel uit elkaar gaat. ,,Het gebeurt vaker dat een vrouw na een scheiding alsnog zwanger wordt van haar ex-partner omdat ze hun embryo, zonder toestemming van haar ex, liet terugplaatsen”, staat er in het blad. Blijkbaar zou Monique dus nog zwanger kunnen worden van André. Toch is er een mogelijkheid dat dit juridisch niet mag. Koppels kunnen namelijk een contract tekenen waarin staat beschreven wat er met de embryo’s moet gebeuren bij scheiding of overlijden. Als de zanger wilde dus al bij voorbaat liet weten dat hij wil dat de embryo’s in zo’n geval niet worden geplaatst, is het ziekenhuis verplicht ze te vernietigen.

Lees ook
Nicol Kremers zelf in de afkickkliniek zwaar onder invloed: ‘Compleet van het padje’

Vader duwt zijn kinderen onder de trein: 3 kinderen dood

Vader van 9 kinderen ontdekt na 35 jaar huwelijk dat hij onvruchtbaar is