in

Dit bedrag mag je in 2024 belastingvrij contant in huis hebben liggen!

Alles in het leven wordt gedigitaliseerd, ook je centen. Dat maakt alles voor iedereen eigenlijk een stuk makkelijker, behalve belasting ontduiken. Wanneer je iets wil afrekenen in een winkel hoef je geen volle portemonnee meer bij je te hebben en al dat wisselgeld in een vakje in je portemonnee te houden. Veel mensen hebben tegenwoordig niet eens meer een portemonnee waar losgeld in pas. Echter zijn er nog altijd mensen die graag cash in huis hebben.

Maar ook daarvan wil de Belastingdienst graag weten hoeveel het is. Vanaf het jaar 2024 mag je maximaal €653,- euro in huis hebben, zonder het te melden bij de Belastingdienst. Heb je een fiscaal partner? Dan mag je vanaf 2024 een contant bedrag van €1306,- euro in huis hebben. Dat bedrag mag je in huis hebben liggen, alles daarboven zal je moeten melden bij de Belastingdienst. Maar daar stopt het niet…

Lees ook
Monique Westenberg heeft het ontzettend zwaar: ‘Mijn hart zal weer breken’

In 2024 mag je niet veel belastingvrij contact op zak hebben!
Heb jij toevallig 653 euro in huis liggen en ook nog een VVV Cadeaukaart die je met kerst hebt gekregen van 30 euro? Dan moet je die bij elkaar rekenen. Dan heb je dus 30 euro teveel in huis liggen, dat moet je melden bij de Belastingdienst. Je mag dus eigenlijk zoveel geld in je huis hebben liggen als je zelf wil, maar dat moet je wel opgeven bij je goede blauwe vrienden van de Belastingdienst. Het heffingsvrije vermogen blijft op 57.000 euro liggen, 114.000 euro bij fiscaal partnerschap. RTL Nieuws helpt je om je geld in je eigen zak te houden:

Lees ook
2 doden en 2 gewonden door instorten brug in aanbouw in Lochem

Jan Smit stiekem naar bed geweest met deze zeer bekende dame!

Frans Bauer is kapot van verdriet | Verliest Mariska op pijnlijke manier