in

Dierenarts moet met buks beschoten kat in Soest laten inslapen

Het moet flink schrikken zijn geweest voor katteneigenaren in Soest: hun kat kwam zaterdagochtend thuis met een schotwond tussen zijn ogen. Het beestje is vermoedelijk beschoten met een luchtbuks en leeft inmiddels niet meer. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

De kat uit de Utrechtse plaats was zes dagen vermist toen hij afgelopen weekend ineens thuiskwam. Maar dus niet ongedeerd: het dier had een ernstige wond op zijn hoofd. Het leek er even op dat de kat het zou redden, maar de verwondingen bleken erger dan verwacht. Daarom is besloten het beestje te laten inslapen.

Lees ook
Meisje overleden na val uit schommel

Wie verantwoordelijk is voor de mishandeling, is niet duidelijk. De politie in Soest is daarom op zoek naar getuigen. Vermoedelijk is het gebeurd in de omgeving van de Hofstedering.

Lees ook
Lisa (26) had een ‘beetje last van haar nek', vijf uur later was ze helemaal verlamd

Incident niet uniek
Dat dieren worden beschoten met een luchtbuks is niet uniek: vorig jaar nog werden meerdere katten in het Brabantse Eersel geraakt. Ook daar was één kat er zo erg aan toe dat hij moest worden ingeslapen. Een andere kat mist door de aanval een oog.

Pootje
En in 2021 gebeurde het in Apeldoorn. Door de zware mishandeling moest het pootje van de kat in kwestie worden geamputeerd.

Noah (11) overlijdt na val van schommel

Amy (32) verbreekt haar verloving met een geest: “Ging te veel vreemd met andere geesten”