in

De wereld is kapot: IKEA hernoemt “Kerstmis” naar “Winterfeest”

De Zweedse meubelfabrikant Ikea heeft Kerstmis in Denemarken omgedoopt met zijn nieuwe producten rond het christelijke feest in een winterfestival en geoogst voor het minachting en spot op het net en politici.

Ikea klaagt dat het geen politieke correctheid is. Nieuwe Winterfest- producten van de Zweedse meubelfabrikant Ikea omvatten kerstboomversieringen en glitter.

Lees ook
Wat er met je lichaam gebeurt als je 28 dagen geen alcohol hebt gedronken

Peter Skaarup, partijleider van de zeer conservatieve Dansk Folkepartis (Deense Volkspartij) uitte zijn afschuw op Twitter:

‘Terwijl de overgrote meerderheid van de Denen uitkijken naar het vieren van de traditonele Deense kerstmis , is IKEA begonnen met het inrichten voor een winterfestival.

Ik hou veel van Zweden en de Zweden , maar de politieke correctheid die samengaat met de buren is een beetje verontrustend.‘

Lees ook
Man deed 62 jaar alsof hij doof was om niet naar zeurende vrouw te luisteren

Hij stemde in met Mads Fuglede van de liberaal-conservatieve partij Venstre, die nu niet langer naar Ikea wil gaan.

Noorwegen was ook geschokt. De parlementaire vertegenwoordiger van de rechtse Fremskrittspartiet (Progressive Party) Per-Willy Amundsen sprak over een parodie op de politieke correctheid van Zweedse politici, die geen grenzen kent.

De communicatiemanager Ikeas, Christian Mouroux, spreekt het tegen. Het ging niet om politieke correctheid bij het hernoemen, maar om de puur commerciële gedachte. Wijd vier keer per jaar aan een seizoenscollectie.

Neusspray lijkt ideaal, maar zo onschuldig is het niet! Zo kom je van een neusspray verslaving af!

Geert Wilders is getrouwd met een Turk