in

Conducteur neergestoken op treinstation Schagen: ‘Hij vroeg om kaartjes’

Een conducteur van de NS is woensdagmiddag in zijn hand gestoken op het station van het Noord-Hollandse Schagen. Volgens omstanders vroeg het slachtoffer de verdachten om kaartjes, waarop er een worsteling ontstond.

Een groep jongens was getuige van het steekincident. “We zaten in de trein en op een van ons werd gespuugd”, vertelt een van hen. “Toen kwam de conducteur eraan en hij vroeg om kaartjes. Die vent wilde wegrennen en daardoor werd het geduw en getrek. Toen stak hij hem in zijn hand.”

Lees ook
Monteur die vrouw oplicht krijgt flinke klappen van Turkse man

‘Vreselijk geschrokken’
De verdachten, een groep van meerdere mannen volgens de jongens, liepen vervolgens weg. “We gingen er toen met een groep van twintig man achteraan, We hielden in de gaten waar ze heen gingen en belden de politie.” De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Lees ook
Richel (36) slaapt al jaar in zijn auto: ‘Het hoeft voor mij niet meer’

Een woordvoerder van de NS laat weten “geschokt en verbijsterd” te zijn door het voorval. “Het is afschuwelijk wat er is gebeurd.” Volgens hem is de medewerker die het is overkomen “vreselijk geschrokken”. Wat er is voorgevallen, weet hij niet. “Dat zijn vragen die wij ook hebben.” Hij hoopt dat het onderzoek van de politie daar meer duidelijkheid over brengt.

Mannen neergestoken bij huisartsenpost, vrouw wordt onwel en overlijdt

Jongens (13 en 15) slaan schedel van vader in met stoeptegel: Man dood