in

Cilly Dartell (66) neemt verdrietig afscheid: ”Artsen kunnen me niet meer helpen”

De ernstig zieke Cilly Dartell (66) heeft zeer verdrietig nieuws gekregen. Ze heeft te horen gekregen dat de longkanker is uitgezaaid.

De ziekte heeft zich inmiddels verspreid naar haar buikvlies en zit nu ook rond haar rechternier. Aan Story laat Cilly op hartverscheurende wijze weten over het einde dat haar te wachten staat. Artsen hebben haar medegedeeld dat ze helaas niets meer voor haar kunnen doen. En dat is aangekomen als een mokerslag.

“Ik weet sinds 2019 dat ik longkanker fase vier heb, met uitzaaiingen. Mijn longarts zei toen dat er mensen zijn die de vijf jaar halen.” “Ik schrok daar heel erg van. Vijf jaar is niks. Ik wilde nog minimaal tien, vijftien jaar leven,” zo vertelt Cilly aan Story.

Lees ook
Goed nieuws! Ouders ongeval A1 nu gelukkig stabiel

Cilly heeft in de afgelopen jaren meerdere chemokuren en immuuntherapieën gehad. Gesteund door haar man Jan Cocheret en hun twee kinderen, gaf ze de hoop niet op. “Ik was letterlijk doodziek, maar uitzaaiingen krompen of waren stabiel. Daardoor krijg je toch hoop. Hoop dat ik net een van die mensen zou zijn bij wie het een chronische ziekte wordt.”

Verdrietig genoeg gaat dat niet gebeuren. Cindy vertelt aan Story dat ze weet dat ze gaat overlijden. “Ze kunnen niet zeggen hoe lang ik nog heb.” “Het kan een maand zijn, maar misschien ook wel twee maanden.” We wensen Cilly en de familie veel sterkte met dit heftige nieuws.

Lees ook
Nieuwe aangifte: ‘Peter Gillis heeft nóg een vrouw in elkaar geslagen!’

Cilly Dartell is een presentatrice die bij het grote publiek voornamelijk bekend werd dankzij het programma Hart van Nederland. Ze presenteerde het van 1996 tot 2012. Ook presenteerde ze Shownieuws. Cilly Dartell kun je ook kennen van musicals.

Zo speelde ze onder meer een hoofdrol in de Annie M.G. Schmidt-musical De dader heeft het gedaan. Ook was Dartell te zien in de musical Grease.

Op het moment van schrijven woont Cilly is het Amerikaanse Florida. Ze is getrouwd met Jan Cocheret, die piloot van beroep is. Samen hebben ze twee zoons.

Kittens in ernstig vervuilde woning overleden door vlooienplaag

Alleen mensen met een hoog IQ weten het: Wie mag als eerst rijden?