in

Chemo sloopt Danielle van ’t Schip (54): ‘Afscheid genomen’

Daniëlle van ’t Schip (54) vecht ruim een jaar tegen kanker. Door de chemo’s gaat de dochter van Willeke Alberti (77) er wel echt aan onderdoor. Ondanks alle pijn en ongemakken, is ze dankbaar voor het leven…

,,Herinneringen maken met dierbaren in het leven is zooooo leuk”, schrijft Danielle op haar Instagram. Ze plaatst een reeks aan familiefoto’s van de afgelopen tijd. ,,Bedankt Lievies dat jullie er voor me zijn in deze rollercoaster ride van genezingstijd”, aldus van ’t Schip.

Afscheid nemen
Ook vertelt ze dat een aantal kinderen naar de andere kant van de wereld vertrekken. ,,Twee van de zes reisden met zoveel liefde van het zomerse Melbourne naar het winterse en brengen zonneschijn van hart naar hart. Tot in de Nederlandse lente”.

Lees ook
Horrorbeelden: Mike in Spanje aangevallen door krokodil in zwembad!

Ook geeft Danielle een update over haar ziekte: ,,Voor wie zich afvraagt ​​hoe het met me gaat en wat de tumoren me tegenwoordig geven? Na de zevende lokale chemokuur op 5 december hielp het om de tumoren kleiner te maken, maar het sloeg me neer in mijn algehele welzijn. 20 kilo afgevallen, luiers aan, drie haren op mijn hoofd links, schildklier en nieren hebben het zwaar, pijnlijke zenuwen in linkerbeen.”

Lees ook
‘Ik betrapte mijn vader met de buurvrouw" ‘Pap?’

Overgave
De zus van Johnny de Mol geeft niet op en zegt zich over te geven aan het lot. ,,Overgave aan alle gaven van het leven met nederigheid voor het lichaam en de aarde en krukken om te lopen. Niet zo gemakkelijk, het maakte het de afgelopen maand gemakkelijker met de onvoorwaardelijke liefde van mijn familie.

Van ’t Schip heeft het zwaar. Zelfs een foto maken met het gezin kost moeite, maar doet het toch. ,,Mam nog zelfs een gezinsfoto maakt hoor en een met Davey voor zijn vertrek. Oké, maar pak zelfs mijn mascara en haarstuk en kan ik mijn geitenwollen sokken aanhouden (nee), en probeer ik er nog iets leuks van te maken”, aldus Danielle.

Broer en zus dood teruggevonden in bevroren meer

Ouders doven meer dan honderd sigaretten uit op lichaam 5-jarig zoontje, kind sterft