in

Buren bellen politie nadat kinderen stoep ‘vandaliseren’ met krijt voor een hinkelbaan

Deze moeder wist niet wat ze meemaakte, nadat de politie werd gebeld omdat haar kinderen de stoep zogenaamd vandaliseerden. De kinderen wilden hinkelen en hadden een hinkelbaan getekend …

Sarah, vertelde dat haar drie kinderen en wat vriendjes met krijt een hinkelbaan hadden gemaakt.

Het krijt verdween later met de regen, maar Sarah stond perplex nadat zowel de politie als woningbouw werden gebeld door boze buren.

Lees ook
Notoire wildplasser actief in Nederland: tuinsets en auto's ondergezeken

De moeder luchtte haar hart op Facebook. Ze kon het niet geloven dat iemand aanstoot nam aan een groepje kinderen die op deze onschuldige manier van hun laatste zomerdagen wilde genieten.

Sarah legde uit dat haar kinderen, van 6, 9 en 13, samen met hun vriendjes een hinkelbaan wat andere contouren hadden gekrijt. Een paar dagen later was alles alweer weggeregend.

“Er waren klachten over bij de woningbouw en politie. Ik dacht dat buiten spelen beter voor kinderen was, dan binnen voor een scherm zitten.”

Lees ook
Meisje (12) bevalt plotseling, stiefbroer (14) vader

De moeder kreeg honderden steunbetuigingen en onthulde later dat haar kinderen sindsdien gewoon weer met krijt op stap waren gegaan. Ze zouden zich niet laten afschrikken en op straat spelen!

“Het spijt me, maar iedereen die vindt dat hiervoor een klacht moet worden ingediend heeft een ernstig probleem,” schreef Sarah.

Het is juist zo belangrijk dat kinderen buitenspelen! De laatste jaren gebeurt dat steeds minder. Daarom moeten we kinderen juist aanmoedigen om naar buiten te gaan.

Om te klagen over buitenspelende kinderen en een gekrijte stoep is voor ons simpelweg onvoorstelbaar.

Asielzoeker verwondt 4 vrouwen en kind

Vrouw annuleert bruiloft omdat gasten weigeren 1000 euro per persoon te betalen