in

Bizarre beelden van ’rukkende trucker’ gaan viraal

De politie gaat onderzoek doen naar het filmpje van de ‘rukkende’ trucker op de A7 dat veel gedeeld werd op internet. Het onderzoek richt zich op het overtreden van artikel 5 van de wegenverkeerswet.

Dat heeft een woordvoerder van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dinsdag laten weten aan NU.nl. De aandacht van de politie werd getrokken door het filmpje op Facebook.

“We willen de echtheid van de beelden verifiëren en de chauffeur horen over zijn weggedrag”, stelt de zegsman. Mensen die worden verdacht van overtreden van artikel 5 hebben zich op de weg schuldig gemaakt aan weggedrag dat een groot gevaar zou kunnen opleveren voor andere weggebruikers.

Lees ook
Rijstrook A59 afgezet in zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne

Het is nog niet bekend wanneer de chauffeur precies wordt gehoord. Het gebeurt volgens de woordvoerder vaker dat een onderzoek wordt gestart op basis van online filmpjes waarin vreemd weggedrag tentoon wordt gespreid.

Bedrijf heeft de samenwerking meteen beëindigd
De chauffeur, tot dinsdag werkzaam bij transportbedrijf VSDV, trok online de aandacht met een opname waarin hij uit het raam van zijn voortrazende truck hing. De man hield beide handen uit het raam en maakte masturberende bewegingen.

Lees ook
Vriend begeleidster gehandicapte Hebe (10): ’Sanne zou haar nooit iets aandoen’

Het filmpje was gemaakt op de A7 bij Zaandam door vrienden van de man die in hun auto langsreden. De vrachtwagen werd op dat moment bestuurd door een leerling-chauffeur die met de man meereed. Voor zover bekend heeft de man niet daadwerkelijk gemasturbeerd terwijl hij uit het raam hing.

De opnames werd dinsdag meer dan 100.000 keer gedeeld op Dumpert. Toen het filmpje online verscheen, heeft het bedrijf de chauffeur meteen op het hoofdkantoor laten komen. De man is zijn baan kwijt.

Advies: geef woningzoekende asielzoeker weer verplicht voorrang op woningmarkt

Amber Alert voor Jayden (11), voor het laatst gezien in Den Haag