in

Bewust achter bezette dames aan: “Het is voor mij de ultieme uitdaging”

Soms kom je iemand tegen waar je je ogen niet vanaf kan houden. Maar het is einde verhaal wanneer je erachter komt dat die persoon in een relatie zit.

Tenminste, voor de meesten. Jonathan, Nick en Thomas zien dit niet als een probleem. Zij kiezen er juist voor om bezette dames achterna te jagen.

Jonathan, 26

Waarom voel je je aangetrokken tot bezette vrouwen?
“Natuurlijk val ik ook op single dames, maar de bezette hebben m’n voorkeur. Ik vind ze erg interessant. Ze bezorgen me geen hoofdpijn.

Ze hebben namelijk geen recht om jaloers te worden, vind ik. Daarnaast is het gewoon ontzettend spannend, egostrelend en kost zo’n relatie minder tijd en energie dan een normale relatie.”

Hoe begint zo’n affaire?
“Het zijn vooral dames die ik ken uit m’n directe omgeving. Zoals werk, school of m’n favoriete café. De drempel ligt dan laag om elkaar te zien.

Dit heb ik een paar keer gedaan. Uiteindelijk beland je met elkaar op een borrel of kom je elkaar tegen tijdens uitgaan.

Van het één komt het ander. Nummers worden uitgewisseld en we spreken af. Meestal bij mij thuis. Anders gaat het fout.

Eén keer ben ik bij iemand geëindigd toen we beiden super dronken waren. We hebben alles gedaan – behalve s*ks. Ik sliep op de bank.”

Is het wel eens misgegaan?
“Het is me één keer overkomen dat ik bij een vrouw thuis was en het bijna mis ging. Ik werkte met haar en we besloten na werk samen een hapje te doen.

Heel gezellig. Uiteindelijk kwamen we op het idee om elkaar een massage te geven. Ze lag daar topless en onder de massageolie.

Toen ging de deurbel. We raakten in paniek. Het was haar vriend. Gelukkig woonde ze op de begane grond, want zonder blikken of blozen gooide ze mij er via de achterdeur uit.

Heel kut, voornamelijk omdat er geen bussen meer reden. Ik moest anderhalf uur lopen naar huis.”

Hoeveel relaties heb je kapotgemaakt?
“Vier relaties volgens mij. Twee hebben dat speciaal voor mij gedaan, ze wilden zich volledig focussen op mij. De andere helft heeft het uitgemaakt omdat ze zich schuldig voelden tegenover hun vriend.”

Blijf je hoop houden dat een partner ooit alleen voor jou kiest?
“Het is een paar keer voorgekomen dat ze voor mij kiezen. Maar dan hoeft het niet meer. De spanning is dan voorbij.

Geen wilde avontuurtjes, stiekem gedoe of het risico lopen om gepakt te worden. Daarnaast zou ik nooit iemand volledig kunnen vertrouwen die vreemd is gegaan. Vooral niet met mij.”

Wat vind je van vreemdgaan?
“Iedereen moet doen en laten wat hij of zij wil. Ik ben zelf nooit vreemdgegaan. Het klinkt hypocriet, maar ik vind het niet netjes tegenover je partner.

Lees ook
Moeder waarschuwt anderen nadat zoon’s tong opzwelt en blauw wordt tijdens bezoek aan oma

Als het mij zou overkomen zou ik het ook niet waarderen. Ik vind het een ander verhaal wanneer iemand met mij vreemdgaat. Dat is namelijk niet mijn verantwoordelijkheid.”

Nick, 24

Waarom voel je je aangetrokken tot bezette vrouwen?
“Voor mij is dat de ultieme uitdaging. Iemand voor je winnen terwijl die dame in een relatie zit. Daar moet je echt je best voor doen.

Als je eenmaal iemand aan de haak hebt geslagen dan is dat echt een overwinning. Het is prachtig wanneer je leuker wordt geacht dan het vriendje. Ze zet haar relatie op het spel voor een scharrel.”

Hoe begint zo’n affaire?
“Op het moment zit ik in zo’n situatie, dat begon op werk. Tijdens werk zag ik al hoe ze naar me keek. Dit was m’n kans. We spraken bij mij af voor koffie.

Dat is nu bijna een jaar geleden. Ik zie haar een paar keer per week wanneer we zin in elkaar hebben. Haar vriend weet van niks.

Hij denkt dat ik het beste maatje ben van zijn vriendin en dat ze nooit met mij naar bed zou kunnen. Best erg eigenlijk, want hij moest eens weten.”

Is het wel eens misgegaan?
“Nee, niet per se. Een meisje waarmee ik had gezoend had de dag erna ontzettend veel spijt. Ze vertelde het meteen aan haar vriend.

Waarschijnlijk houdt hij veel van haar, want ze zijn nog steeds samen. Tegen mij zei hij niets. Het is alleen super ongemakkelijk, elke keer als ik hem tegenkom.”

Hoeveel relaties heb je kapotgemaakt?
“Eén waarvan ik het weet. Meestal zijn het scharrels. Daar heb ik nu geen contact meer mee. Maar bij die ene was het meteen raak. Na een tijdje zagen we elkaar wat vaker.

Ze kreeg uiteindelijk meer gevoelens voor mij dan voor haar vriend. Ik kreeg ook gevoelens voor haar.

Ze dumpte haar vriend en ging er met mij vandoor. Uiteindelijk heeft die relatie anderhalf jaar geduurd.”

Blijf je hoop houden dat een partner ooit alleen voor jou kiest?
“Dat is me dus één keer gelukt. Voor nu vind ik het prima zoals het is. Ik hoef geen relatie die begonnen is door vreemdgaan. Ik heb dat toen wel gedaan.

Daar heb ik uiteindelijk spijt van gehad. “Once a cheater, always a cheater” zeggen ze. Ze was gaan werken in Chersonissos, waar we elkaar hebben leren kennen.

Toen ze terugkwam deed ze ontzettend vaag. Er was iets aan de hand. Ik opende haar telefoon, zocht ‘vreemdgaan’ in haar WhatsApp en opende het eerste bericht.

Het was een groepsapp. Een gesprek tussen haar en een paar van haar vriendinnen. Precies waar ik bang voor was: ze was vreemdgegaan.”

Wat vind je van vreemdgaan?
“In het verleden ben ik ook vreemdgegaan. Maar ik keur het af. Als iemand zin heeft om vreemd te gaan dan is dat zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Ik doe mijn eigen ding.”

Lees ook
Ben jij vaak vergeetachtig? Dan ben je gewoon intelligent!

Thomas, 25

Waarom voel je je aangetrokken tot bezette vrouwen?
“Het windt me op. Het geeft een soort kick wanneer iemand interesse in je toont, terwijl ze eigenlijk onbereikbaar zijn. Als ik merk dat ze me leuk vindt, dan doe ik er alles aan om haar in mijn bed te krijgen.”

Hoe begint zo’n affaire?
“Toen ik, voor de lockdown, nog in een winkel werkte kreeg ik veel aandacht van dames. Waaronder ook bezette dames. Die moest ik hebben.

Soms lieten ze hun nummer achter, kwamen ze na sluitingstijd langs of gaf ik ze mijn Instagram. Dan spraken we bij mij af om een drankje te doen. Dat eindigde altijd in s*ks.

Het liefst zo discreet mogelijk. Er kwam zelfs een keer een getrouwde moeder bij me langs. Ze is advocate en wilde me helpen met wat papieren van de zaak.

Waarschijnlijk was dat ook een smoesje voor haar echtgenoot. Toen we alle papieren op orde hadden trok ze abrupt haar broek naar beneden. “Ik wil je,” zei ze.”

Is het wel eens misgegaan?
“Ja, helaas wel. Tijdens de s*ks besloot een chick de daad te filmen terwijl we het d*ggy deden. Ik schrok er een beetje van, maar ik vond het ook g*il.

Uiteindelijk was het toch een dom idee. Haar vriend kreeg namelijk vermoedens en keek in haar telefoon. Hij had de video’s gevonden en flipte volledig.

Hij probeerde me zelfs op te zoeken terwijl ik aan het werk was. Gelukkig wist hij niet waar ik werkte, dat zou mijn baas niet gewaardeerd hebben.”

Hoeveel relaties heb je kapotgemaakt?
“Het is slechts bij één dame verkeerd gegaan. Waarschijnlijk begon ze raar te doen tegen haar vriend. Hij werd namelijk achterdochtig.

Toen hij in haar telefoon keek wist hij dat ze met mij bezig was. Die relatie was niet meer te redden.”

Blijf je hoop houden dat een partner ooit alleen voor jou kiest?
“Uiteindelijk zou ik wel een vaste relatie willen. Echter liggen mijn doelen daar op het moment niet. Voor nu wil ik me focussen op mezelf en mijn carrière.

Door de lockdown heb ik meer tijd om m’n ambities waar te maken. Voorlopig doe ik het vooral voor de s*ks.”

Wat vind je van vreemdgaan?
“Ik ben er geen voorstander van. Ik ben vroeger wel een keer vreemdgegaan, toen mijn libido ontzettend hoog was.

In m’n vorige relatie heb ik dat nooit gedaan. Nu ik ouder ben, ben ik me bewust van de littekens die achtergelaten worden.

Mocht ik ooit de behoefte hebben om het wel te doen in een relatie, dan kap ik het af. Dit geldt natuurlijk alleen voor mezelf. Wat een ander doet, moet hij of zij weten.”

Meisje (13) dood leunend tegen boom achtergelaten

Zonnebankverslaafde Hannah vind mensen zonder kleurtje super lelijk