in

Bewezen: er is een grote kans dat je kat je wil vermoorden

Is jouw kat je beste vriend? Vraag je maar eens af of dat wel wederzijds is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als je kat groter was, hij je waarschijnlijk zou doden.

Onderzoekers van de Edinburgh Universiteit in Schotland en de Bronx-dierentuin in New York deden onderzoek om de persoonlijkheden van huiskatten beter te begrijpen.

Lees ook
Laagopgeleide ouders geven hun kinderen vaak een van deze namen:

Het gedrag van huiskatten werd vergeleken met 4 grotere, wilde katachtigen. De dieren werden beoordeeld op basis van 5 persoonlijkheidsdimensies: extraversie, mildheid, ordelijkheid, emotionele stabiliteit en intellectuele autonomie.

Resultaat
Conclusie: huiskatten zijn dominant, impulsief, neurotisch en onstabiel. Qua persoonlijkheid hebben ze vooral veel weg van de Afrikaanse leeuw.

Richting soortgenoten én mensen kunnen ze angstig, prikkelbaar en agressief zijn. Daarnaast concluderen onderzoekers dat als huiskatten groter waren, ze hun baasjes waarschijnlijk zouden vermoorden.

Lees ook
Caroline krijgt celstraf voor te luide seks: 'Zo hoort het, wij gaan gewoon door'

Positieve eigenschappen
Gelukkig voor de kattenbaasjes zijn er ook positieve eigenschappen uit het onderzoek gekomen. Katten kunnen speels, enthousiast en lief zijn.

Ze kunnen ook erg van je aandacht genieten, bijvoorbeeld als je ze kriebelt. Jammer genoeg kan hun onvoorspelbare karakter dan wel ineens tevoorschijn komen, want als er genoeg gekriebeld is, kan je kat je bijten.

Heb jij zo’n wildebras in huis? Zó zorg je ervoor dat je kat van de bank afblijft met z’n scherpe nagels.

Over narcisme: omgang met een narcist; van onmacht naar macht

Inbrekers 5 dagen lang ver kracht nadat ze hebben ingebroken bij het verkeerde huis