in

Bestuurder van trekker rijdt zwaan opzettelijk dood

Een zwaan is zaterdagmiddag vermoedelijk doodgereden bij een aanrijding met een trekker in het Gelderse Rossum. Op videobeelden die een buurtbewoner deelt op sociale media is te zien hoe een zwaan op het midden van een weg blijft staan. Een naderende bestuurder van een trekker rijdt daar zonder remmen of gas terug te nemen vol overheen. “Harteloze klootzak”, schrijft een getuige van het incident boos.

De maker van de beelden schrijft op Facebook dat de zwaan onderdeel uitmaakt van een groepje zwanen die al langere tijd op die plek verblijft. “Onze pa vindt het zulke mooie beesten, dat hij er een heel hok voor gebouwd heeft”, schrijft Henry van den Dungen. “Maar na vandaag zal dit waarschijnlijk over zijn.”

Lees ook
Vrouw belt 112 met klacht over pizza: 'Ze was bloedserieus'

En iedere week selecteert de redactie ook de mooiste verhalen van de week voor onze nieuwsbrief. Wil je deze persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor de Hart van Nederland Nieuwsbrief!

Lees ook
Vermiste bejaarde (68) dood gevonden

Respectloos
Hij schrijft dat het vrouwtje van de groep is overreden door een trekker en dat dat volgens hem opzettelijk is gebeurd. “Hij had de ruimte om te kunnen stoppen of er langs te rijden.” De maker van de beelden noemt het bovendien respectloos naar dieren om ze zo aan hun einde te laten komen. Hij hoopt dat degene die het heeft gedaan zich schuldig voelt.

Onder de video wordt geschokt gereageerd. Iemand adviseert aangifte te doen. En een ander schrijft: “Zo’n zwaan is toch goed te zien? Dan ben je toch niet goed bij je hoofd?”.

Student (23) laat benen amputeren voor verzekeringsgeld, maar valt door de mand

Zoon is woest op ouders omdat ze ‘zijn’ toekomstige erfenis gebruiken om te reizen