in

Beste vriend van verongelukte Sanne wordt bedreigd: ‘Er is gezegd dat ze mijn zoontje moeten ontvoeren’

NUENEN – Sanne was zijn beste vriendin, maar nadat de Nuenense Mark Deckers (35) via de media aandacht vroeg voor de vermissing van de 26-jarige begeleidster en haar 10-jarige cliëntje Hebe, werden Deckers en zijn gezin het doelwit van doodsbedreigingen.

,,Er is gezegd dat ze mijn kindje moeten ontvoeren zodat ik hetzelfde voel als de ouders van Hebe en Sanne”, vertelt Deckers geëmotioneerd. Op sociale media gonsde het woensdag al van de geruchten over zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Sanne en Hebe. Commotie die mogelijk te maken heeft met een zaak uit het verleden waarin Deckers als verdachte werd aangemerkt, maar uiteindelijk niet vervolgd werd.

Lees ook
Man uit Enschede (27) verkracht 13-jarige Groninger na contact op TikTok en Fortnite.

Ernstige bedreigingen
Het laatste wat hij wil, is dat mensen denken dat het opeens allemaal om hem draait, vertelt Deckers. ,,Sanne en Hebe staan nu voorop”, benadrukt hij. Maar de Nuenenaar voelt zich verplicht om te reageren op de berichten waarin hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de verdwijning van Sanne en Hebe. ,,Ik krijg zulke ernstige bedreigingen aan mijn adres en dat van mijn vrouw en mijn gezin, dat ik niet anders kan dan opheldering geven.”

Deckers: ,,Mensen willen graag een schuldige aanwijzen, en dat snap ik, want dat wil ik zelf ook. Ik wilde dat ze werden gevonden en weten wat er gebeurd is. Ik weet nu alleen dat ze op de kop in die sloot lag en dat ik haar kwijt ben. En daar gaan wij met z’n allen kapot aan.” Niet alleen met hem, maar ook met zijn vrouw en kinderen kon Sanne het goed vinden zegt Deckers.

Lees ook
Enorm groot verdriet voor Anouk Hoogendijk: ‘Baby dood gegaan’

Volgens Deckers kan de politie bevestigen dat hij niks met de verdwijning van doen heeft. De recherche zou op de avond van de verdwijning nog bij hem zijn geweest om hem te horen als getuige. Zijn telefoon zou zijn nagetrokken, net als de bezochte locaties in de navigatie van zijn auto. De politie wil donderdagmiddag niet inhoudelijk reageren op vragen over de kwestie.

,,Er moeten nu gewoon foto’s en filmpjes komen waar opstaat dat het mooie mensen waren”, vervolgt hij over Sanne en Hebe, terwijl zijn stem breekt. ,,En dat ze fantastisch waren.”

Amber Alert voor Jayden (11), voor het laatst gezien in Den Haag

Hardwerkende 14-jarige boer Kevin dood gevonden in meer