in

Ben jij boven de 40? Dan zou je volgens onderzoek maar 3 dagen per week moeten werken

In ons land is van negen tot vijf werken de norm, maar echt een genot is het nooit geweest. Wie heeft er op zondagavond de gedachte ‘Morgen mag ik de hele week weer 40 uur werken, YES!”.

Fulltime werken is een zware kluif, daarom hebben we ook echt weekenden en vakanties nodig.

Lees ook
Naakte man plundert container snackbar op zoek naar frikandellen

Onderzoek laat nu zien dat 40 uur per week werken helemaal niet zo productief is, als dat het lijkt. Echt waar?? Ja echt!

Onderzoekers van het Melbourne Institute of Applied Economic and Social Research hebben een onderzoek gedaan naar mensen boven de 40 die een paar uur minder gaan werken per week.

Daaruit bleek dat mensen die een werkweek van 25 uur hadden, uiteindelijk beter presteren dan mensen met een werkweek van 40 uur.

Lees ook
Merel (41) laat AstraZeneca vaccin zetten en kampt daarna met vervelende gevolgen

Het kortetermijngeheugen en concentratie werden aanzienlijk beter in vergelijking met mensen die 40 uur werken. De conclusie was dat drie dagen per week werken het beste is voor mensen boven de 40.

Uiteraard is het belangrijk wanneer je boven de 40 bent je een mentale stimulans nodig hebt. Maar teveel van het goede kan juist averechts werken.

De conclusie is dus dat 40-plussers die 25 uur per week werken, veel meer denkkracht meenemen naar werk dan iemand die 40 uur werkt.

Baby gevonden bedekt met braaksel van dronken moeder – gered door de politie die voor hem zorgen als vaders

Vrouw verkoopt huis omdat buren keiharde scheten laten