in

Begeleidster die gewond raakte bij storm Pia overleden

De vrouw die gisteren zwaargewond raakte tijdens storm Pia is overleden. De 39-jarige vrouw zat op de fiets toen er een boom op haar viel. Dat gebeurde in het Gelderse dorp Wilp, vlak bij Deventer waar de vrouw vandaan kwam.

Het overlijden van de vrouw is bekendgemaakt door haar werkgever. Ze werkte bij een zorginstelling als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens het ongeval was ze ook aan het werk: ze maakte een fietsritje met een cliënt die ook op de fiets zat, schrijft NOS.

Lees ook
Ouders doven meer dan honderd sigaretten uit op lichaam 5-jarig zoontje, kind sterft

“Een vreselijk en verdrietig bericht”, verklaart de zorginstelling in een rouwbericht. “We staan om collega’s en bewoners heen. We leven mee met familie en vrienden.”

Lees ook
Vrouw (43) sticht brand en steekt haar hond dood in Zwolle

Cliënt nauwelijks gewond
De cliënt is, op een kneuzing van de pols na, ongedeerd gebleven. De vrouw werd na het ongeluk zwaargewond na het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Daar is ze aan haar verwondingen overleden.

Voor zover bekend heeft Pia verder in Nederland geen slachtoffers gemaakt. In België kwam een vrouw van 63 om op de kerstmarkt van Oudenaarde toen een enorme kerstboom omviel.

’Mijn dochter nodigt mij niet uit met kerst, terwijl ik drie dagen per week op haar kinderen pas’

Agenten vallen huis binnen na klachten over stank en vinden gemummificeerd meisje