in

Bedrijf wil werknemer ontslaan die één volledige dag per week op het toilet zit

Sommige mensen vinden het toiletgebruik op het werk best comfortabel – anderen vinden het net iets te leuk en zitten het grootste deel van de dag op het toilet.

Een werkgever werd met dit laatste probleem geconfronteerd en wendde zich tot Reddit om goed advies te krijgen.

De oorspronkelijke poster (OP) legde de situatie voor aan de subreddit r/smallbusiness en zei: “We hebben een werknemer die ZEER goed is in zijn werk maar zodra hij op het werk is gaat hij naar het toilet en gaat door ongeveer 20 minuten zitten.”

“Tegen de tijd dat hij terug is bij zijn bureau en wat al niet meer, is het half tien. Een half uur tot hij begint.”

“Dan gaat hij weer ergens tussen 2-3 keer gedurende de dag. Elk voor ongeveer 20 minuten.”

“De LAATSTE toiletpauze is een half uur voordat hij klaar is en daar zit hij eigenlijk de hele tijd.”

Lees ook
Treinrukker slaat weer toe: “Ik wilde gezien worden”

“Elke week werkt hij 4 dagen en zit hij 1 dag op het toilet. We betalen hem echt een extra dag om te zitten poepen en het nieuws op zijn telefoon te lezen.”

Ze legden verder uit hoe ze het personeelslid niet willen ontslaan omdat hij een ‘goede vent’ is en er geen problemen zijn met de kwaliteit van zijn werk.

In een aanvullend bericht legden ze uit dat ze in Australië zijn gevestigd waar “sterke arbeidswetten” betekenen dat het “bijna onmogelijk zou zijn om hem te ontslaan, zelfs als we dat zouden willen”.

Veel mensen stelden aan de OP voor dat de werknemer in kwestie een medische aandoening zou kunnen hebben waardoor hij vaker naar het toilet moet dan anderen.

Sommigen voegden eraan toe dat personeelsleden die roken waarschijnlijk net zo lang buiten zouden kunnen blijven.

In een reactie op de vraag zei iemand: “Is hij in loondienst? Wat kan het jou schelen of hij zijn werk afkrijgt. Het is heel goed mogelijk dat het ook een gênante gezondheidskwestie is.”

Lees ook
Anna Nooshin laat “per ongeluk” iets teveel van zichzelf zien op foto!

Een ander voegde eraan toe: “VEEL bedrijfseigenaren en managers hebben een groot probleem met het focussen op triviale zaken om het gevoel te hebben dat ze ‘de touwtjes strak in handen hebben’ terwijl het in werkelijkheid alleen maar wrevel opwekt door de werknemers het gevoel te geven dat ze niet worden vertrouwd of gerespecteerd voor hun werk.”

Een derde stelde voor: “Of je geeft je werknemer meer werk, wees tevreden met het werk dat hij afrondt. Of beheer de niet-badkamer onderdelen. Creëer deadlines voor projecten, check-ins, maak er een traject van.

“Ik raak gestrest als ik er alleen al aan denk dat iemand mijn badkamerpauzes telt.”

Een andere redditor was het ermee eens en vertelde de OP: “Manage zijn efficiëntie en prestaties, manage niet zijn tijd. Versterk en push de doelen in plaats van de uren.

“Iedereen werkt op verschillende ritmes en beats en als je dat respecteert zullen werknemers floreren.

“Als hij niet efficiënt is, dan is hij niet de juiste werknemer voor jou. Als zijn tijd belangrijker is dan zijn prestaties, dan bent u niet de juiste werkgever voor hem.”

Dame toont even wat alle vrouwen doen wanneer ze even alleen thuis zijn

Stefan eet vaginale afscheiding: “Ik ben nooit meer ziek”