in

Bauke Vaatstra (85), vader van vermoorde Marianne (16), overleden

Bauke Vaatstra, de vader van Marianna Vaatstra, die in 1999 werd vermoord, is vorige week dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden, volgens Omrop Fryslân. Hij werd begin dit jaar gediagnosticeerd met vergevorderde longkanker. Vaatstra is maandag in besloten kring begraven, naast het graf van zijn dochter.

In 1999 werd de destijds 16-jarige Marianne Vaatstra dood aangetroffen in een weiland bij Feankleaster in Friesland. Ze was verkracht en vermoord. Jarenlang bleef de zaak onopgelost, totdat in 2012 een verdachte werd gearresteerd.

Lees ook
Eva Jinek walgt van boeren: ”Ga lekker op zoek naar een andere baan”

Bauke Vaatstra en misdaadverslaggever Peter R. de Vries hebben zich ingezet voor een grootschalig DNA-onderzoek om de moord op te lossen. Dit leidde tot de arrestatie van de 45-jarige Jasper S. in 2012, nadat 8080 mannen in een straal van vijf kilometer rond de plaats delict waren uitgenodigd om hun DNA af te staan.

Lees ook
Vrouw die zwaargewond werd gevonden in Maastricht overleden

Jasper S. werd gearresteerd vanwege een 100 procent DNA-match met materiaal dat op het lichaam van Marianne was gevonden. Hij heeft bekend dat hij Marianne heeft verkracht en vermoord. In 2013 werd hij veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf.

Carice van Houten met spoed afgevoerd: ‘Ingestort’

Moeder verkrachte en gedode Chanel-Naomi (7) vreest vrijlating ‘Monster van Assen’