in

Baby van 2 weken in kritieke toestand: Vader eerder opgepakt mishandeling andere baby

In het Belgische Courcelles (nabij Charleroi) is een man aangehouden voor poging tot doodslag op zijn baby van twee weken oud. Dat meldt Sudinfo en het parket van Charleroi bevestigt de informatie. Volgens Michaël L. (34) gaat het om een ongeluk en is het kind uit de zetel gevallen. Hij blijkt in 2015 echter al eens veroordeeld te zijn voor geweld op een kind van 4 maanden.

Het was de moeder van de baby die donderdag de hulpdiensten belde. Ze was met vrienden gaan winkelen in Charleroi en bij haar thuiskomst zag ze dat er iets mis was. “Aanvankelijk maakte ze zich niet veel zorgen, want de baby lag in de box en haar man sliep. Maar op een gegeven moment merkte ze dat er iets mis was met de ademhaling van het kind”, aldus het parket van Charleroi.

Lees ook
Bierverslaafde man vernielt 21 auto’s na avondje uit: ‘Ik herinner me echt niets meer’

Het kindje werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. “De baby bevindt zich nog steeds tussen leven en dood”, klinkt het.

De vader van het kind werd opgepakt, verhoord en aangehouden voor poging tot doodslag. Volgende week komt hij voor de raadkamer van Charleroi. “Volgens de vader gaat het om een ongeval. Hij beweert dat het kindje uit de zetel is gevallen. Maar zijn verklaring wisselt”, aldus nog het parket.

Ambulance
Volgens Sudinfo is het niet de eerste keer dat de man in een dergelijke zaak opduikt. Op de ochtend van 17 april 2013 moest er al eens een ambulance naar het huis komen van de man en zijn toenmalige partner. Hun baby van 4 maanden zou een hartstilstand gekregen hebben. Er bleek echter meer aan de hand.

Lees ook
Man moet onder druk van zijn vrouw dagelijks seks hebben met schoonzus

Het ziekenhuis ontdekt verdachte sporen en slaat alarm. Het kind blijkt een gebroken schedel en gebroken ribben te hebben. Uiteindelijk wordt de vader in 2015 veroordeeld voor poging tot doodslag.

Bekentenissen
Hij verklaart aanvankelijk dat hij het kind op de grond heeft “laten vallen” of “gegooid” omdat hij geïrriteerd was, maar in de rechtbank gaat hij tot volledige bekentenissen over. “Ik sliep niet meer, ik was gestrest. Hij huilde de hele tijd en ik kon er niet tegen”, verklaarde hij. Het kind blijkt ongewenst en werd verwaarloosd. Zo kreeg hij alleen koude melk en geen flesvoeding. Hij moest ook de hele tijd in zijn Maxi-Cosi zitten.

De vader krijgt 15 jaar cel, wat in beroep gereduceerd wordt tot 12 jaar cel. Die straf zat hij op het moment van de nieuwe feiten nog uit, met een enkelband, thuis.

De drie kinderen uit zijn eerdere relatie zijn allemaal geplaatst.

Kind ligt dood in bos Vogelzankweg te Landgraaf

Vrouw heeft spijt van huwelijk met een geest: Grote fout gemaakt!