in

Automobilist gooit konijntje uit rijdende auto

In Den Haag is maandagochtend een wit konijntje uit een rijdende Mercedes gegooid. De dierenpolitie spreekt van pure dierenmishandeling en is op zoek naar de eigenaar van het konijn. “Het dumpen van een dier is uiteraard strafbaar.”

De auto reed rond 08.30 uur over de Melis Stokelaan in Den Haag. “Ter hoogte van de Steenhouwersgaarde werd er een wit konijn uit de auto gegooid vanaf de bestuurderskant”, aldus de politie op sociale media. Het dier kwam in de berm terecht, de dierenpolitie is verbijsterd.

Lees ook
Dit verandert er op 1 januari voor je portemonnee

“Dit is natuurlijk pure dierenmishandeling en het dumpen van een dier is uiteraard strafbaar.” De politie roept getuigen op zich te melden, ook als mensen weten van wie het konijn is. Het diertje maakt het naar omstandigheden goed.

Lees ook
Meisje (9) door 5 jongens misbruikt tijdens schoolpauze

Meerdere konijnen gedumpt
In Den Haag zijn de afgelopen tijd meerdere keren konijnen gedumpt. Begin dit jaar werd er een verwaarloosd konijn aangetroffen in een doos in park Vlamenburg. Eind vorig jaar had iemand een konijn in een plastic tas bij een tramhalte achtergelaten. Ondanks inzet van de dierenambulance heeft dat konijn het niet overleefd. In december zijn ook nog twee konijnen in Den Haag bij een afvalcontainer gedumpt.

Dennis (45) kwam om bij ongeval met praalwagen: ‘Tragisch en niet te bevatten’

Jan slaat vriend het ziekenhuis in als die om meer koud bier vraagt