in

Asielzoeker zit aan jonge meisjes in zwembad: “Stuur mij niet terug”

Een nu 29-jarige Syrische asielzoeker heeft vorig jaar vier 11-jarige meisjes aangerand in Aqua Mundo, het zwemparadijs van Center Parcs in Zandvoort. De meisjes werden door de man betast of in hun billen geknepen. Bij één meisje zou de man zijn benen om haar middel hebben geklemd en zijn geslachtsdeel tegen haar heup aan hebben geduwd.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag. In totaal maakten tien meisjes en vrouwen melding bij het zwembad van een donkere man met armen vol tatoeages die hen zou hebben betast of geknepen. Daarop werd al snel de politie gewaarschuwd. Volgens de officier van justitie is op camerabeelden uit het zwembad te zien hoe de man in de wildwaterbaan niet met de stroom meegaat en dat hij meerdere keren op jonge meisjes af stapt.

Lees ook
Vrouw geniet misschien net iets té hard van piercing in intieme delen

‘Vieze man’
De moeder van een van de slachtoffertjes vertelde dinsdag in de rechtbank hoe ze aan het einde van de middag door haar dochter werd gebeld over een ‘vieze man’. Volgens het meisje zou de man zijn benen om haar middel hebben geklemd en zijn geslachtsdeel tegen haar heup aan hebben geduwd. Het meisje en haar moeder besloten aangifte te doen.

De aanranding heeft nog altijd veel impact op het 11-jarige meisje. Volgens haar moeder is ze sinds het incident angstiger geworden en durft ze niet meer alleen naar buiten. Ook zegt het meisje ‘plaatjes’ in haar hoofd te hebben en zegt ze te zijn getraumatiseerd.

Lees ook
Publiekslieveling Jona (27) van SBS-programma Lang Leve de Liefde omgekomen bij ongeluk

Vrees voor asielaanvraag
De verdachte zelf probeerde via een tolk duidelijk te maken dat hij niemand expres heeft aangeraakt. Ook gaf hij aan niet op vrouwen te vallen.

Volgens zijn advocaat is er onvoldoende bewijs voor een veroordeling. Het zou niet de bedoeling van zijn cliënt zijn geweest om “op een vervelende manier” aan kinderen te zitten en zijn gedrag zou geen ‘seksuele lading’ hebben gehad. Bovendien vreest de advocaat dat bij een veroordeling de asielaanvraag van zijn cliënt komt te vervallen. De vrouw en dochter van de man verblijven momenteel in Turkije en hopen op gezinsherening.

Er is een gevangenisstraf van vier maanden tegen de verdachte geëist. De rechtbank doet op 5 maart uitspraak.

‘Vrouw ligt maandenlang dood in woning’

Maarten Dickhoff (44) al bijna maand vermist: ‘Ieder spoor ontbreekt’