in

Asielzoeker stopt gras in mond vrouw en vergrijpt zich aan haar

De Syriër O. Al F. (39) moet drie jaar de cel in en krijgt tbs met dwangverpleging. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. Al F. verkrachtte op 1 mei vorig jaar een vrouw van 55 langs de Rondweg in Bladel. Tien dagen eerder randde hij op dezelfde plek een meisje van 15 aan.

‘Een roofdier’ noemde de officier van justitie de Syriër tijdens de zitting. De man wachtte nietsvermoedende fietsende vrouwen op langs de Rondweg tussen Bladel en Reusel, zo bleek.

Een van zijn slachtoffers, een vrouw van 55, was op een verjaardag geweest. Bij thuiskomst ontdekte ze dat haar zoon nog niet thuis was. Ze besloot hem te gaan zoeken.

Lees ook
Begeleidster die gewond raakte bij storm Pia overleden

Toen ze op de Rondweg fietste, kwam er een man naar haar toen die riep dat ze moest stoppen. Hij duwde haar met geweld van haar fiets en ze viel in een sloot. De man propte gras en een sjaal in haar mond en ging op haar zitten.

Vervolgens trok hij zich af en penetreerde hij de vrouw met zijn penis of zijn vinger, dat blijft onduidelijk. Toen er een fietser voorbij kwam, kon de vrouw om hulp roepen. Daarop stopte de man en liep hij rustig weg.

Meisje van 15 bij bovenbeen gegrepen
Ruim een week eerder was op ongeveer dezelfde plek een meisje van 15 door de verdachte bij haar bovenbeen gegrepen toen ze voorbij fietste. Zij wist zich los te trekken en fietste hard weg. De man rende nog achter haar aan, maar toen er een andere fietser aan kwam stopte hij.

De man werd drie weken na de verkrachting opgepakt en heeft de verkrachting ook bekend. Over de aanranding wilde hij tijdens de zitting, twee weken geleden, niets zeggen, behalve dat hij niet meer weet waar hij die avond was.

Lees ook
Opa heeft afspraak met escort: Ritje naar afspraak loopt helemaal mis,

Maar volgens de officier van justitie was de aanval twee keer op ongeveer dezelfde plek, beschreven beide slachtoffers dezelfde dader en straalde de telefoon van de verdachte bovendien ook aan op die plek op de bewuste avonden. Daarom achtte de rechtbank niet alleen de verkrachting bewezen, maar ook de aanranding.

‘Enorme spijt’
Tijdens de zitting zei de verdachte meerdere keren dat hij ‘enorme spijt’ heeft en ‘hoopt op vergeving’. Maar de officier van justitie trok de oprechtheid van zijn excuses openlijk in twijfel en eiste een gedwongen behandeling vanwege zijn seksuele stoornis.

Behalve de celstraf en de tbs met dwangverpleging moet Al F. beide slachtoffers ook een schadevergoeding betalen. De vrouw van 55 krijgt bijna 14.000 euro schadevergoeding. Het meisje krijgt ruim 500 euro.

33-jarige Brittney: “Ik zet al mijn tatoeages zelf en bespaar tienduizenden euro’s”

Man verkracht collega’s in medicijnhok zorginstelling