in

Asielzoeker gezin vindt aangeboden huis te min omdat er geen lift in zit

Wanneer een Syrisch gezin zich in Nederland vestigt, zou je verwachten dat ze verheugd zijn met een huis voor henzelf en hun kinderen. Helaas is niet iedereen even dankbaar. Een moeder uit het asielzoekerscentrum in Amersfoort is namelijk erg ontevreden over de aangeboden woning en heeft deze herhaaldelijk afgewezen.

Geen lift
De reden voor haar afwijzing is opmerkelijk: het flatgebouw heeft geen lift, wat voor haar en haar kinderen een probleem vormt vanwege “medische redenen”. De moeder weigert het huis te bezichtigen en baseert haar beslissing enkel op de plattegrond. Dit heeft tot irritatie geleid binnen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Lees ook
Pedofiel Peter drinkt mysterieuze vloeistof en sterft in rechtbank

Het COA heeft geen begrip voor haar weigering en heeft de zaak aan de rechter voorgelegd. De rechter is bezorgd over wat er met de familie zal gebeuren als ze op straat komen te staan en wil meer informatie. Het COA wil dat het gezin binnen zeven dagen vertrekt, terwijl Vluchtelingenwerk probeert ervoor te zorgen dat ze in het asielzoekerscentrum mogen blijven totdat er alternatieve woonruimte beschikbaar is.

Lees ook
Jongen gevonden op bodem van zwembad

De rechter zal op 8 april uitspraak doen.

“Mijn vriend mag regelmatig van bil gaan met mijn vriendinnen”

Nu krijgt ook dochter van Bruce Willis tragische diagnose