in

Agenten pakken man extra hard aan die hoogzwangere vrouw beroofde en zwaargewond achterliet

Zaterdag heeft de politie een man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd in Den Haag. Deze arrestatie volgt op het vermoeden dat hij begin november een hoogzwangere vrouw heeft beroofd in Capelle aan den IJssel, waarbij zij ernstig gewond raakte en opgenomen moest worden in het ziekenhuis. De identificatie van de verdachte werd mogelijk gemaakt dankzij camerabeelden, zoals verklaard door de politie.

Lees ook
Man (61) overleden nadat hij klem komt te zitten in machine bij Uniekaas

Het incident vond plaats op 7 november omstreeks 20.15 uur, toen de vrouw uit de metro stapte op station Capelsebrug. Terwijl ze via de Haydenstraat naar de Bizetstraat liep, werd ze plotseling van achteren aangevallen. De gewelddadige aanval resulteerde in haar val op haar buik en gezicht, waarbij de dader er met haar telefoon vandoor ging. De verwondingen waren dermate ernstig dat een operatie noodzakelijk was, echter bleef haar ongeboren baby ongedeerd.

Lees ook
Vermiste oud-Feyenoorder Stephen Laybutt (46) dood gevonden

Na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht ontving de politie slechts zeven tips met betrekking tot deze zaak. Tot op heden werden er geen details vrijgegeven over de voortgang van het onderzoek naar de dader van deze brute overval op de hoogzwangere vrouw. Echter, de recente aanhouding van de 44-jarige man lijkt een doorbraak in de zaak te betekenen.

Fietser (55) mishandeld, beroofd en in water geduwd

Man smokkelt sushi in bilnaad mee naar huis in all you can eat-restaurant