in

Agenten kunnen politie-Tesla niet uit, overtreder rijdt lachend op fiets voor ze uit

Het aanhouden van een fietser liep uit op een slapstick-operatie voor de politie in het Zwitserse Basel. De reden: agenten konden hun politie-Tesla niet uit omdat de deuren blokkeerden, waarna ze werden uitgelachen door de overtreders.

De politie van Basel heeft sinds 2018 zeven Tesla’s Model X 100D in de vloot, maar dat liep dit weekend niet helemaal volgens plan, aldus de Basler Zeitung en het online platform Prime News. De agenten wilden naar verluidt twee fietsers in het centrum van Basel controleren waarna er eentje plichtsgetrouw stopte. De tweede besloot te vluchten.

Lees ook
Mark doet huishoudelijke klusjes en presenteert zijn vrouw een rekening van 800 euro!

‘Deuren geblokkeerd’
Om de man aan te houden, probeerden de agenten uit hun elektrische auto te komen. ‘Dit mislukte echter omdat de deuren van het voertuig waren geblokkeerd’, zo staat in het verslag. De persoon op de fiets merkte dat en maakte vervolgens grappen over de ‘gevangen’ agenten. De ‘voortvluchtige’ reed stapvoets lachend voor de Tesla uit en de agenten konden niets doen.

Ontsnapping via de achterklep
Ten slotte reed de fietser – volgens de agenten – tegen de 525 pk sterke Tesla aan – om daarna te voet te vluchten. Ondanks hun ongelukkige situatie slaagde één agent erin om via het geopende raam de voortvluchtige bij de nek te grijpen en hem tot stoppen te dwingen. De agent klom via het raam naar buiten en de andere agent kon zich uiteindelijk door de linker achterdeur wurmen, die zo’n 60 centimeter openging.

Lees ook
Tuinhuis vat vlam in Den Bosch, ‘eigenaar wilde met kaars planten warm houden’

Politie zeer tevreden over Tesla
Een politiewoordvoerder gaf toe dat het technische probleem potentieel levensbedreigend was voor de agenten, maar dat een noodopening met behulp van een trekkoord op elk moment tijdens de achtervolging mogelijk was. Daar waren de agenten volgens de politie voor opgeleid. Tot nu toe is er geen geval bekend waarbij de bemanning van een politiewagen niet uit hun voertuig kon komen. De politie van Basel is zeer tevreden over de Tesla. Sinds begin 2021 zijn er echter Nissan Leaf-modellen aangeschaft.

Opgebiecht: ‘Ik heb seks gehad met mijn oom’

Kritiek op mijn onzichtbaarheid in crises is terecht, zegt Rutte