in

Bezorgde burgers bellen politie om Henry (33) uit Brabant

Bezorgde burgers hebben wederom de politie gebeld om Henry 33 uit Brabant omdat de man in kwestie eng zou zijn. Kinderen zouden huilen als Henry voorbij loopt. De politie verzoekt met klem om voor dit soort onnodige zaken niet de politie te bellen.

Een afgehakte neus en oren, inktzwarte ogen, implantaten op zijn voorhoofd, littekens op zijn wangen en een rood getatoeëerd gezicht: hij is fascinerend en angstaanjagend tegelijk, en sinds drie maanden inwoner van Oss.

Wellicht heeft u hem al eens zien lopen, door het centrum. Moest u nóg een keer kijken, of u wel gezien had wat u dácht dat u zag.

Dat is hij inmiddels gewend hoor, staarders en nagapers vallen hem echt niet meer op. En het zal hem worst wezen wat u vindt van zijn uiterlijk.

Niet in de laatste plaats omdat hij geen woord Nederlands spreekt, en de enige woorden Engels die hij kent ‘Red Skull’ en ‘bodymodification’ zijn. Red Skull is zijn naam en bodymodification zijn levenswerk.

Eigenlijk heet hij Henry Rodriguez (33), maar hij noemt zich ‘The Real Red Skull’, het échte rode doodshoofd, naar een personage uit de strip Captain America, een superheld.

Lees ook
Jaloerse man hecht kruis van vrouw dicht met aluminiumdraad

Alleen is Red Skull in die strips, en later films, niet de superheld maar juist diens aartsvijand: een slechterik.

In 2012 liet Rodriguez, geboren en getogen in Caracas, Venezuela, zijn oogwit zwart tatoeëren, en daarna ging het balletje rollen.

,,De tatoeëerder in Caracas, die dat deed, is een vriend geworden. Samen bedachten we wat we nog meer konden doen, welk karakter we konden maken, met de veranderingen die we voor ogen hadden.”

Net een doodshoofd
En dat zijn er heel wat. De siliconenimplantaten op zijn voorhoofd, één in het midden, en twee ‘beenderen’ aan de zijkant van zijn voorhoofd, die zijn gezicht een doodskopuitstraling moeten geven.

Hetzelfde geldt voor de implantaten op de plek waar ooit zijn wenkbrauwen zaten, en onder zijn ogen.

In combinatie met het zwart van zijn oogbollen heeft het veel weg van lege oogkassen, als bij een doodshoofd.

,Met het afsnijden van mijn neus ben ik in het Guiness Book of Records gekomen”, zegt Rodriguez, niet zonder trots.

Waarom hij het deed? Simpel: ,,Doodshoofden hebben geen neus, en ook geen oren.” En inderdaad, het littekenweefsel dat Rodriguez aan weerszijden van zijn hoofd rest, mag de naam oor niet dragen.

Om de doodskop-look compleet te maken heeft hij in zijn wangen littekens laten aanbrengen. Waar zijn kaakbeenderen zitten is de opperhuid weggehaald. De littekens die dat achterliet zijn permanent, en een vorm van bodymodification.

Lees ook
Dee, de ex van Enzo Knol, volledig uit de kleren voor de foto!

Geen nieuw verschijnsel
Waar met tatoeages en piercings een lichaam versierd wordt, draait bodymodification om het veranderen van het lichaam.

,,Dat is geen nieuw verschijnsel”, zegt Rodriguez, ,,dat gebeurt al eeuwen. Kijk maar naar stammen in Afrika, die hun nekken uitrekken, en hun oren, en hun lippen. En dikke mensen die afvallen, die doen toch ook aan bodymodification?”

Wat niet wegneemt dat ook Rodriguez denkt dat zijn tak van sport, het veranderen van je lichaam, aan populariteit wint.

,,Vroeger hadden alleen boeven en zeelui tatoeages, tegenwoordig iedereen, ook gewoon op tv, beroemde sporters.

Ik was de eerste met het laten verwijderen van mijn neus, maar inmiddels zijn er al een stuk of vier mensen die het gedaan hebben.”

Wandelingetjes door het centrum
Rodriguez is tattoo-artist, en een bekendheid in de tattoowereld. Hij reist de hele wereld over, wordt vaak ingehuurd als tijdelijke gast-artiest door tattooshops.

Nu is hij in Nederland, waar hij logeert bij vrienden in Oss. ,,Ik vind Oss leuker dan Amsterdam”, zegt Rodriguez, die in zijn paspoort stempels heeft van 47 verschillende landen.

,,Ik hou van een beetje rust.” Hij communiceert in het Spaans, met mensen die dat spreken, en met behulp van een vertaalapp op zijn telefoon.

,,Dat gaat best hoor. Ik ben niet het type dat heel veel vrienden nodig heeft.” Maar wel af en toe een wandelingetje, door Oss.

Moeder (47) sterft tijdens rollercoasterrit: haar slagader scheurde door kracht van attractie

Fanatieke rukkers opgelet! Deze lamp kun je aan zetten door aan zijn rubberen voorhuid te trekken