in

Aangehouden Remon overleden, volgens familie door bruut politiegeweld

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft vandaag bekend gemaakt dat de 42-jarige man die onwel was geworden, nadat hij op 8 september met geweld was aangehouden door agenten van de politie Rotterdam, gisteravond is overleden. Volgens zijn familie is de man, Remon Kalloe, overleden als gevolg van bruut politie geweld

De politie meldde vorige week dat 42-jarige man uit Rhoon ruzie maakte en dermate agressief en onhandelbaar was, dat agenten hem moesten taseren. Dat had geen effect, waarop een politiehond moest worden ingezet, die hem in zijn been beet, schreef de politie.

Volgens de familie was hij in verwarde toestand op een verkeerd adres. “Remon dacht dat hij daar woonde maar zat er één straat naast. Iedereen op dat moment heeft kunnen zien dat Remon verward was. De politie heeft hem niet zoals het hoort op een normale professionele manier, waar ze voor zijn opgeleid benaderd om te vragen wat er aan de hand was. In plaats daarvan zijn ze direct over gegaan om hem te taseren”, zegt de familie hierover.

Lees ook
Sylvana Simons wil alle mannen laten steriliseren: “Veel efficiënter”

“Nadat de tasers waren ingezet hebben ze een politiehond op hem los gelaten. Waarom? Dit mag niet! Remon is een man met een gespierd postuur, tatoeages en een gouden tand. Mag een agent op basis van zijn uiterlijk concluderen dat hij gevaarlijk zou zijn? Wat hier gebeurd is is zware onrecht”, schreef de familie kort na zijn aanhouding.

Volgens de politie kon de verdachte nadat de hond was ingezet worden aangehouden en werd hij overgebracht naar een politiebureau in Spijkenisse, waar een ambulance voor hem klaarstond. “Ook in de ambulance bleef de man onrustig. In het ziekenhuis werd de man onwel en is daarna daar opgenomen”, aldus de politie in een verklaring.

Lees ook
Student (19) eet restjes noodles uit de koelkast en moet beide benen laten amputeren

Volgens de familie zou Remon een hartstilstand hebben gehad. In het ziekenhuis zou de familie geconstateerd hebben dat hij op zijn hoofd geslagen zou moeten zijn. Ook had hij bijtwonden van de politiehond. Uiteindelijk lag hij in coma in het ziekenhuis en vreesde de familie voor zijn leven.

Dat de vrees niet onterecht was bleek vrijdag 16 september toen Remon kwam te overlijden. “De man is helaas gisteravond in het ziekenhuis overleden. We leven mee met de nabestaanden”, meldt het OM. De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie een feitenonderzoek gestart.

Man duwt 90-jarige vrouw voor aankomende trein

Drama in woning Gorinchem: man (48) doodde vrouw (54) en toen zichzelf