in

3-jarige verliest tenen bijna na spelen op strand – nu waarschuwt zijn moeder voor het gevaar in het zand

Waarschuwing: bevat schokkende afbeeldingen.

Als de zomer in aantocht is, komen families massaal naar het strand. Met name kinderen zijn dol op spelen in de golven, zandkastelen bouwen, en ijs eten in de zon.

Maar voor de driejarige Jacob eindigde een bezoekje aan het strand in 2013 bijna in een tragedie.

Jacob was op een strand buiten Rosklide in Denemarken met zijn moeder, Katja Kafling Wichmann, en rende blootsvoets in het zand. Een paar seconden later veranderde de lol in een hoop bloed.

Jacob was gevallen op gloeiende kooltjes die onder het zand lagen. Iemand had ´s nachts waarschijnlijk een vuur gemaakt en gedacht dat het vuur wel uit zou gaan als ze het zouden bedekken met zand.

Lees ook
Je boos maken tijdens het gamen zal je niet helpen om te winnen

Jacob had serieuze brandwonden aan beide voeten. ¨Je kon zien dat de huid eraf begon te vallen,¨ vertelde Jacob´s moeder Katja Kafling Wichmann, aan het Noorse TV2.

In een Facebook bericht dat nu viraal gaat, schrijft Katja over de gebeurtenis die vier jaar geleden gebeurde.

De reden dat ze besloot het verhaal van Jacob te delen was dat ze las over een man die hetzelfde was overkomen.

¨Het kostte ons een jaar van ziekenhuisbezoekjes, veel pijn en rehabilitatie – los van de emotionele last,¨ schrijft Katja in haar bericht.

Katja en Jacob gingen gelijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Het personeel wisten de voeten van de schreeuwende jongen in koud water te doen.

Maar de dokters zeiden dat in het ergste scenario Jacobs tenen eraf moesten. Katja viel flauw toen ze dat nieuws hoorde.

Lees ook
Man lurkt aan lachgasballon en belt voortdurend onnodig 112 om frikandellen te bestellen

Maar gelukkig wisten de uitstekende artsen de tenen van Jacob te redden, hoewel de rehabilitatie lang duurde en hij meerdere operaties moest doen. Er werd zelfs een huidtransplantatie gedaan om de zwaar verbrandde voeten te redden.

Na vier jaar zit het ongeluk Katja nog steeds dwars. Jacob heeft littekens op zijn voeten, maar is volledig hersteld. Toch zal hij die zomerdag vier jaar geleden nooit vergeten.

Katja is onder de indruk over hoe snel haar bericht zich heeft verspreid. Ze wil mensen eraan herinneren dat ze water moeten gebruiken om hun vuurtjes op het strand te blussen.

Ze denkt niet dat de mensen die het vuur uitmaakten met zand slechte intenties hadden. Ze denkt dat ze gewoon niet goed nadachten.

Help mee het verhaal van Jacob te delen zodat we meer mensen bewust maken van hoe belangrijk het blussen van vuur is om dergelijke tragedies in de toekomst te voorkomen.

Baby Vera overlijdt nadat vader haar door elkaar schudt omdat hij gestoord wordt tijdens gamen

Steeds meer mannen stoppen hun penis in de stofzuiger: Doe dit nou niet..