in

2e kindje (3) uit Nederlands gezin overlijdt na ernstig ongeluk in Duitsland

Na een ernstig auto-ongeluk in het Duitse Tüddern is woensdagavond een tweede Nederlands kindje om het leven gekomen. Het gaat om een jongetje van 3 jaar. Direct na het ongeval, afgelopen vrijdagmiddag, stierf ook al zijn 2-jarige zusje.

De twee kinderen zaten samen met hun 32-jarige vader en een 28-jarige moeder in een auto die in een bocht op een regionale weg in het Duitse Tüddern, net over de grens bij Sittard, frontaal op een andere auto botste. Het meisje was op slag dood, de drie anderen raakten ernstig gewond. De Duitse politie meldt dat het jongetje woensdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden.

Lees ook
Man kust 2-jarig meisje en probeert haar te ontvoeren op strand in Ibiza

Ook de 28-jarige bestuurder van de auto die frontaal op de auto van het gezin botste is zwaargewond en ligt nog altijd in het ziekenhuis. Net als de ouders is hij buiten levensgevaar. De politie gaat er vanuit dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt, doordat hij op de verkeerde weghelft terecht kwam. De drie slachtoffers van het ongeluk kunnen vanwege hun verwondingen nog altijd niets verklaren over de oorzaak van het ongeluk, laat de Duitse politiewoordvoerder Frank Linkens aan deze site weten.

Lees ook
Bericht over de dood van Danielle van 'T Schip (55) raakt heel Nederland

De vijf betrokkenen uit de twee auto’s komen allemaal uit de Limburgse gemeente Echt-Susteren, liet burgemeester Jos Hessels afgelopen zaterdag weten. Hij wilde toen niet verder ingaan op de situatie. Volgens de Limburger gaat het om een gezin uit Eritrea, dat al een paar jaar in Susteren woont.

Witte auto
Er zijn geen aanwijzingen dat er drank of drugs in het spel zijn. De Duitse politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk, en heeft afgelopen dagen een getuigenoproep gedaan. Specifiek wordt gezocht naar de bestuurder van een witte auto die voor de auto reed die het ongeluk zou hebben veroorzaakt. ,,Mogelijk heeft hij wat gezien in zijn spiegels”, aldus politiewoordvoerder Linkens.

20 cm sneeuw verwacht volgende week

Verwaarloosd konijn zonder poten achtergelaten in een doos in Haags park