in

25-jarige trucker Angelo overleden na weken in coma: ‘We blijven altijd verloofd’

De 25-jarige Alkmaarse trucker Angelo de Haas die sinds begin oktober in coma lag in Oostenrijk is vrijdagmiddag overleden, laat het Noordhollands Dagblad weten. Vrijdagmiddag nam de familie afscheid van hun verloofde, zoon en broer.

Angelo vroeg twee maanden geleden zijn vriendin Esmée ten huwelijk. Maar vlak daarna voelde hij tijdens een gezamenlijk ritje met de vrachtwagen in Oostenrijk druk op zijn borst. Ongemerkt had hij twee dagen eerder een hartaanval gehad. Angelo raakte in coma voor langere tijd, drie weken lang lag hij in een ziekenhuis in Wenen.

Lees ook
Dokters wilden meisje met downsyndroom in instelling stoppen – 15 jaar later is ze topmodel

Afscheid nemen
Zijn verloofde en familie bleven hoop houden op een wonder. Donderdagavond werd duidelijk dat het niet goed ging met Angelo. Het kwam als een schok binnen dat de familie de dag erna snel naar het ziekenhuis in Wenen moest komen. Artsen lieten bij aankomst weten dat het tijd is om afscheid te nemen van Angelo. Niet veel later hebben ze de machines losgekoppeld.

“Gelukkig waren we daar niet bij”, vertelt Esmée in een interview met het Noordhollands Dagblad. “Na het loskoppelen van de machines zijn we nog even bij hem geweest. Ik ben naast hem gaan liggen en heb hem verteld dat ik van hem hou en heel erg trots op hem ben. Ik heb hem beloofd dat we altijd verloofden blijven en dat ik al zijn dromen waar ga maken.”

Lees ook
Scheten laten is gezond, dus lekker laten gaan die scheten

Verschillende vrienden en familieleden zijn naar Wenen gekomen om de familie en vriendin van Angelo te steunen. Maandag doen de artsen autopsie om de doodsoorzaak te onderzoeken.

Doneeractie
Om te zorgen dat de familie van Angelo de onvoorziene kosten kon dragen, werd door zijn tante en oom een crowdfunding gestart. De doneeractie haalde in korte tijd meer dan het streefbedrag. In de tijd dat Angelo in coma lag is in vijf dagen meer dan 26.000 euro gedoneerd.

26-jarige Claudia vermist, voor het laatst gezien in bibliotheek

Zien: Juultje Tieleman laat niets aan de verbeelding over met Halloween-outfit!