in

2 jaar na fatale ‘val’ van Zoë (33) in Ardennen: vriend aangehouden op verdenking van moord

MEERHOUT – In het onderzoek naar de dodelijke val van de 33-jarige Zoë Snoeks uit Meerhout in 2021 in het Waalse Houffalize heeft de onderzoeksrechter in Turnhout woensdag haar vriend Joeri J. (36) aangehouden. Dat bevestigt het Antwerps parket.

Het Antwerps parket voert sinds mei 2022 een onderzoek naar de omstandigheden rond de val van Zoë Snoeks, de schoonheidsspecialiste uit Meerhout die op 2 november 2021 om het leven kwam in de Ardennen. Tijdens een fotoshoot op Le Hérou, een bekende rotsformatie in de streek, gleed Zoë volgens haar man uit. Ze overleefde de meters diepe val niet.

De familie van Zoë twijfelde al snel aan het oorspronkelijke verhaal van haar man Joeri J. Het ging blijkbaar al een tijdje minder goed tussen het koppel. Slechts enkele weken later had Joeri al een nieuwe vriendin, minder dan een jaar na het overlijden van Zoë hertrouwde hij. De familie diende dan ook een klacht met burgerlijke partijstelling in bij de onderzoeksrechter in Turnhout.

Lees ook
Gemeente gaat dna hondenpoep controleren om baasjes te bekeuren

“Het dossier ging daarna in gerechtelijk onderzoek”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. “De speurders van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen verhoorden de 36-jarige vriend eerder al een eerste keer en bezochten ook de plaats van de feiten.”

“Na verder onderzoek zijn er recent bijkomende elementen naar voren gekomen, waardoor de onderzoeksrechter de opdracht gaf om de 36-jarige man te arresteren. Dat gebeurde dinsdagochtend”, zegt Aerts.

J. vroeg vrijdag voor de raadkamer om uitstel. “De raadkamer zal zich volgende week vrijdag buigen over de aanhouding. Intussen wordt het gerechtelijk onderzoek verdergezet”, zegt Aerts.

Lees ook
Man uit Almelo verkracht: Daarna vermoordde hij zijn verkrachter

“Dit komt dubbel hard binnen”

Joeri J. werd woensdag na voorleiding onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor moord. “Hij ontkent zijn betrokkenheid bij de feiten.” J. vroeg vrijdag voor de raadkamer om uitstel. “De raadkamer zal zich volgende week vrijdag buigen over de aanhouding. Intussen wordt het gerechtelijk onderzoek verdergezet”, zegt Aerts.

“Dit nieuws komt voor ons als familie dubbel hard binnen”, zegt Luc, de vader van Zoë. “We wisten dat de speurders in Turnhout bezig waren met een zwaar onderzoek naar de ex-vriend van Zoë, maar het is sowieso een klap om nu te horen dat hij inderdaad is opgepakt voor moord. We krijgen onze dochter hier niet mee terug, maar het belangrijkste is dat gerechtigheid inderdaad kan geschieden.”

Deze stoute dingen doen mannen wanneer ze zonder hun partner op vakantie gaan

Dode vrouw (75) in bos door misdrijf overleden