in

14-jarig meisje omgekomen door aanrijding in Epe, automobilist rijdt door en is nog spoorloos

Een 14-jarig meisje is vannacht omgekomen bij een ernstig ongeluk in Epe. Het slachtoffer werd bij een oversteekpunt aangereden door een auto. De bestuurder is doorgereden en is nog altijd spoorloos. Mogelijk was een lichtkleurige Volkswagen Polo uit de periode 1995-2005 betrokken bij het ongeval, meldt de politie. De eigenaar van deze auto wordt gezocht.

Het meisje werd rond middernacht geraakt bij een oversteekpunt op de Hoofdstraat in Epe. Ze fietste er samen met een jongen. De bestuurder is doorgereden en heeft zich nog altijd niet gemeld, bevestigt politiewoordvoerder Henk Kremer. De auto zou volgens getuigen uit de richting van Heerde zijn gekomen en in de richting van Epe zijn gereden.

Lees ook
Sanne is 23 en verdient zesduizend euro netto

Over het doorrijden, of het bijvoorbeeld om opzet gaat of niet en om wat voor een auto het gaat, kan de politie nog niets zeggen. Henk Kremer: ,,Dat is onderdeel van het onderzoek. We zijn aan het kijken of er camerabeelden zijn. Maar het is helemaal niet gezegd dat daar dan bijvoorbeeld ook meteen een nummerbord goed op te zien is.”

Lees ook
Leontine Borsato deelt oude foto in een nat wit T-shirtje

De politie vraagt andere getuigen of mogelijke betrokkenen zich te melden, evenals mensen die iemand kennen met een lichtkleurige Volkswagen Polo. Ook mensen met relevante camerabeelden van het ongeluk of de genoemde auto kunnen hiermee bij de politie terecht.

Kamran (43) overleden door explosie rotterdam: Hij hielp iedereen in de buurt

‘Opgepakte verdachte explosie Rotterdam is oom van omgekomen Ilyas’