in

10 dagen later nog steeds geen teken van Émile (2,5), Is hij in een hooibaal terecht gekomen?

De tweejarige Franse peuter Émile wordt al tien dagen vermist. Op zaterdag 8 juli 2023 verdween hij uit de tuin van zijn grootouders in het gehucht Haute-Vernet in de Franse Alpen. Ondanks een grootschalige zoekactie staan de autoriteiten tot op heden nog steeds voor een raadsel. Verschillende opties zijn naar voren gebracht, maar er is nog geen duidelijkheid. Hier is een overzicht van de gebeurtenissen.

Op zaterdagavond 8 juli 2023, rond 17.00 uur, verdween de kleine Émile (2,5) uit de tuin van zijn grootouders. Op dat moment waren er meerdere familieleden aanwezig in het huis. Twee buurtbewoners zagen de jongen de straat oplopen, maar sloegen geen alarm. Ze verklaarden later dat het normaal is voor kinderen om buiten te spelen in Haute-Vernet, dus ze zagen geen reden tot paniek. Helaas is Émile daarna niet meer gezien.

Lees ook
"We delen gewoon onze mannen met elkaar. Want we zijn tenslotte toch beste vriendinnen..."

Om 18.00 uur werd de politie ingeschakeld en begon het onderzoek. Een dag later werd een oproep tot getuigen gelanceerd en een speciale telefoonlijn geopend. Meer dan 1.200 tips kwamen binnen. Vanwege de jonge leeftijd van het kind concentreerde de politie zich in de eerste dagen vooral op het gehucht zelf. Honderden vrijwilligers werden twee dagen lang ingezet en de politie doorzocht alle dertig gebouwen in Haute-Vernet. Alle 25 inwoners werden ondervraagd en 12 voertuigen werden grondig onderzocht. Helikopters, drones en speurhonden werden ingezet bij de zoekactie. Er werd in totaal 97 hectare bos en natuurgebied doorzocht. Helaas leverde dit alles geen bruikbare aanwijzingen op.

Afgelopen weekend werden enkele “twijfels” weggenomen door de politie. Buurtbewoners hadden een brand in de bergen opgemerkt, maar dit bleek uiteindelijk een schoorsteenbrand te zijn. Ook de verdachte geur in de vallei had niets te maken met de verdwijning van de jongen.

Lees ook
Deze vrolijk getrouwde man draagt elke dag met plezier hakken en rokken

Buurtbewoners hadden ook gesuggereerd dat Émile misschien in een hooibaal terecht was gekomen. Omdat boeren in de regio aan het oogsten waren en in het verleden dieren in hooibalen waren gevonden. Het leger schakelde een grote metaaldetector in, maar ook dit leidde voorlopig niet tot meer duidelijkheid over de verdwijning van de jongen.

Momenteel sluit men geen enkele hypothese uit. Er is gesuggereerd dat Émile mogelijk is meegenomen door een wolf of een grote vogel, maar dit lijkt onwaarschijnlijk. Hoewel de jongen volgens zijn familie goed kon lopen, gaat men steeds meer uit van de betrokkenheid van een andere persoon. Er wordt gedacht aan een mogelijke ontvoering, maar ook een ongeluk waarbij het lichaam van de jongen mogelijk is verplaatst, wordt overwogen.

Alle verzamelde gegevens worden momenteel geanalyseerd, maar dit kan nog enkele weken duren. Uit vrees voor ramptoerisme heeft de burgemeester van Le Vernet, François Balique, besloten om het dorpje tot het einde van de maand af te sluiten voor het publiek.

Gruwelijke vondst: Kitten vermoedelijk opgeblazen met vuurwerk, onderlichaam mist

Gemeente gaat dna hondenpoep controleren om baasjes te bekeuren